ŠAMPIONI Osvojio Calsberg ligu

Željo, majstore: Milošević potvrdio dominaciju u snukeru

Finalni meč počeo je u izvrsnoj atmosferi i prepunoj sali kluba "Mercur"

A. Ču. / Avaz.ba
26.06.2019 12:09

Milošević je peterostruki prvak BiH

Foto: CSL

Proteklog vikenda u Sarajevu odigrano je posljednje kolo Carlsberg snuker lige BiH i njenog takmičenja “Best of the Best“.

U sarajevskim snuker klubovima "Union Jack" i "Mercur" odigran je završni masters turnir u snukeru. Ukupno 24 najbolje plasirana igrača iz prethodno odigranih kola iz Sarajeva, Tuzle, Bugojna i Kiseljaka odmjerili su svoje snage u grupnoj fazi takmičenja po sistemu “best of 3“. Nakon odigrane grupne faze 16 najboljih igrača zauzelo je svoja mjesta u finalnoj fazi takmičenja po knockout sistemu.

Bez većih preokreta takmičenje se nastavilo u oba sarajevska kluba. Iznenađenje mastersa sigurno je bilo ispadanje najboljeg bugojanskog igrača u četvrtini finala Zlatana Fuke, koji je izgubio rezultatom 3:0 od izuzetno nadahnutog Edina Kovačevića iz Tuzle.

U polufinalnim mečevima sastali su se do tada peterostruki državni prvak, Mario-Željo Milošević i Mirza Vuković iz Lukavca te Edin Kovačević iz Tuzle protiv sjajnog Adisa Buraka iz Bugojna, iznenađenja ovog kola takmičenja.

Mirza Vuković ipak nije imao snage da se odupre sjajnom Miloševiću te je rezultatom 3:1 izgubio i zauzeo svoje mjesto u borbi za trećeplasiranog. U krajnje interesantnom meču između Adisa Buraka i Edina Kovačevića u posljednjem petom frejmu Kovačević je ipak izgubio te je također osigurao sebi poziciju za borbu za treće mjesto.

Finalni meč počeo je u izvrsnoj atmosferi i prepunoj sali kluba "Mercur". Sjajni Burak nije pronašao svoju izuzetnu igru koja ga je dovela do finalnog meča pa je izvrsni Milošević slavio 4:0 i tako potvrdio svoju neprikosnovenost.

U borbi za treće mjesto i u također jako interesantnom meču, finalni peti frejm je odlučio pobjednika, u ovom slučaju to je bio sjajni Mirza Vuković. 

Ovo je posljednje takmičenje u snukeru za ovu sezonu te svi učesnici i sponzori projekta odlaze na zasluženi odmor do početka nove sezone u septembru.

Komentari

NA VRH