TAKMIČENJA Odličan rezultat cazinskog bicikliste

Irvin Hušić potvrdio dobru formu

Uprkos izuzetno teškim uvjetima, Hušić vozio veoma dobro i osvojio titulu prvaka BiH u svojoj kategoriji

S. J.
29.06.2019 12:35

Hušić: Jedini učesnik iz USK

Foto: Avaz

Cazinjanin Irvin Hušić, član Biciklističkog kluba „Faust Vrančić“ iz Šibenika, postigao je odličan rezultat na brdskoj biciklističkoj utrci na hronometar u Gračanici, koja je odlučivala o prvaku države. Za titulu prvaka BiH borilo se 47 najboljih biciklista. 

Osim staze, najveći problem bila im je velika vrućina. Uprkos izuzetno teškim uvjetima, Hušić je vozio veoma dobro i osvojio je titulu prvaka BIH u svojoj kategoriji, u kojoj se takmičilo još sedam biciklista. Hušić je postigao vrijeme od 15,50 minuta, ostavivši iza sebe drugoplasiranog za minut i 23 sekunde.

- Biciklistička utrka na hronometar u Gračanici bila je prva tog nivoa ove sezone, na kojoj se odlučivalo o tituli prvaka BiH. Na ovom takmičenju bio sam jedini učesnik ne samo iz Cazina nego i cijelog USK. To je zanimljiv podatak, s obzirom na to da u našem kantonu ima dosta biciklista koji iz njima znanih razloga propuštaju ovakve utrke, na kojima se dolazi do titule prvaka BiH – istakao je Hušić.

Krajem mjeseca slijede dvije utrke u Banjoj Luci, na hronometar i cestovna, na kojoj će Hušić nastupiti i predstavljati klub iz Šibenika. 

Dosadašnja takmičenja zbog privatnih obaveza propustio je još jedan biciklista iz Cazina, Haris Puškar, koji se također takmiči za BK „Faust Vrančić“ iz Šibenika.

Komentari

NA VRH