USPJESI Džudašica osvojila srebro u Minsku

Olimpijski komitet nagradio Larisu Cerić i Branislava Crnogorca

Zahvalna sam na finansijskoj podršci koju mi pruža OKBiH u kontinuitetu, a ova nagrada me dodatno motivira da u svoju riznicu medalja dodam i olimpijsku , istakla je Cerić

A. Ču. / Avaz.ba
18.07.2019 12:49

S prijema u OKBiH

Foto: Fena

Olimpijski komitet BiH organizirao je danas prijem na kojem je uručio nagradu Larisi Cerić i njenom treneru Branislavu Crnogorcu. 

Na Evropskim igrama održanim u Minsku u Bjelorusiji naša najbolja sportašica i džudašica osvojila je srebrenu medalju koja je ujedno i prva na Evropskim igrama za BiH.

Larisa se u okviru evropskih i svjetskih šampionata bori s takmičarkama koje predstavljaju mnogoljudnije i bogatije države čije sportske federacije raspolažu višemilionskim budžetima. Time je uspjeh za BiH još veći - izjavio je predsjednik OK BiH Izet Rađo. 

Povodom ovog se obratila i naša džudašica. 

Izuzetno cijenim napore OKBiH u namjeri da podrži najbolje sportiste BiH na njihovom putu ka Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. Zahvalna sam na finansijskoj podršci koju mi pruža OKBiH u kontinuitetu, a ova nagrada me dodatno motivira da u svoju riznicu medalja dodam i olimpijsku - istakla je Cerić. 

OKBiH je za Larisu izdvojio 10.000 KM, a za njenog trenera 5.000 KM.

Komentari

NA VRH