USPJESI

Srebro zlatnog sjaja

Postali smo prepoznatljivi, stvorili smo brend, uz sve probleme, istrajavamo i nadamo se da ćemo još trajati, kazao je selektor Hrustemović

S današnje konferencije za novinare. M. Kadrić

E. J.

23.7.2019

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci nastavila je sa sjajnim rezultatima na međunarodnoj sceni. Svoju ukupno 12. medalju sa evropskih prvenstava naši reprezentativci osvojili su na šampionatu koji je u subotu završen u mađarskoj Budimpešti.

Izabranici selektora Mirza Hrustemovića osvojili su srebrenu medalju na EP-u. Jedini poraz pretrpjeli su u finalu u kojem je Rusija odbranila zlato, pobjedom od 3:2 u setovima.

Bila su to jedina tri seta koja je naš tim izgubio u Mađarskoj, uz 23 dobijena (sedam pobjeda u osam mečeva). Stoga se s punim pravom može reći da je ovo srebro zlatnog sjaja.

- naglasio je na pres-konferenciji, koja je održana u Olimpijskoj dvorani "Juan Anthonio Samaranch" u Sarajevu.

U riznici trofeja, bh. odbojkaši, osim devet titula prvaka Evrope, te dvije bronze i jedno evropsko srebro, imaju i tri titule prvaka svijeta te dva paraolimpijska zlata. Tu su i dva svjetska i tri paraolimpijska srebra te jedan svjetska bronza. Ukupno, to su 23 medalje naše trofejne selekcije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.