TENIS

Kirjos ponovo pokazao koliko ne voli Đokovića

Kirjos: Novi gaf u Americi. Arhiv

E. J.

25.7.2019

Australski teniser Nik Kirijos je nastavio sa praksom da na sve načine iskazuje nepoštovanje prema Novaku Đokoviću.

Iako je prvi igrač svijeta potpuno indiferentan i to ga mnogo i ne zanima, Kirijos (24), koji je više puta rekao kako mu se ne dopada ponašanje tenisera iz Srbije, nastavio je da provocira, prenosi B92.

Ovoga puta, pripremajući se za turnir u Vašingtonu, koji je na programu sljedeće sedmice, Australac je uradio nešto u svom stilu. Naime, jedan Amerikanac koji je nosio majicu na kojoj je bilo ispisano "Novak", ponudio je Kirjosu da mu se potpiše.

Kirjos je to prihvatio, ali je preko onoga "Novak" prvo ispisao svoje ime, potom je sve pošarao i precrtao, uz komentar:

- Evo šta mislim o tebi i tvojoj majici!

Momak se samo nasmijao, a Australac je otišao dalje. Podsjetimo, 48. igrač svjetske ATP liste je ove sezone više puta kritizirao ponašanje najvećih teniskih zvijezda, Novaka Đokovića i Španca Rafaela Nadala. 

Đoković: Ne obraća pažnju na uvrede. Arhiv

- Imam osjećaj da on ima bolesnu potrebu da bude voljen. Želi da bude kao Rodžer Federer (Roger). Ima takvu želju da ga ljudi vole da jednostavno ne mogu da ga podnesem. Taj način proslave slanjem srca poslije meča je obično dodvoravanje. On je nevjerovatan igrač, šampion ovog sporta, jedan od najvećih koje ćemo vidjeti. Pretpostavljam da će prestići i Federera, ali pričamo o nekom ko je zbog vrućine odustao od Australian Opena.

Bez obzira na to koliko bude imao gren slemova, nikad neće biti najveći za mene. Igrali smo dva puta i pobijedio sam. Ako ne možeš da pobijediš mene, nisi najveći svih vremena. Ako gledate koliko ja dnevno treniram naspram njega, to je ništa - rekao je nedavno Kirjos o Đokoviću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.