NOVAC

Najplaćeniji bh. sportisti: Nurkić ispred Kolašinca, povišica za Musu

Dobra zarada Pjanića, Džeke i Begovića

Piše: N. D.

30.7.2019

Miralem Pjanić - Avaz
Edin Džeko - Avaz
Džanan Musa - Avaz
Mirza Teletović - Avaz
Sead Kolašinac - Avaz
+1

Nakon ljetne pauze koja po običaju u sportu donosi dosta transfera, novih ugovora, nije dogodilo mnogo toga spektakularnog kada je riječ o bh. sportistima. Najplaćeniji ostaje Jusuf Nurkić, sa 12 miliona dolara godišnje (oko 10,3 miliona eura). Njegova dnevnica je 28.200 eura.

Iza njega su po zaradi dva fudbalera, a iako je dobio prošle godine novi poboljšani ugovor, Miralem Pjanić se nalazi na trećoj poziciji iza Seada Kolašinca. Igrač Arsenala ima bazni ugovor (bez premija i bonusa) sedam miliona eura godišnje. Sa druge strane Pjanić u Juventusu ima oko 500 hiljada eura manje do reprezentativnog kolege.

Edin Džeko još uvijek zarađuje u Romi četiri i po miliona eura po sezoni, a dobar ugovor i četiri miliona godišnje ima u Begović u Bornmutu.

Iako nije mijenjao sredinu Džanan Musa će dobiti povišicu. Oko 500 hiljada KM kada se preračuna iz dolara više će mu leći na račun u ovoj sezoni. Prvu godinu ugovora s Bruklinom zaradio je 2,7, a ove mu slijedi 3,2 miliona KM.

Zvanično, Muhamed Bešič je još uvijek član Evertona sa plaćom od 1,6 miliona eura po sezoni, pa se i za njega može reći da spada u red plaćenijih bh. sportista.

Gledano ove najplaćenije, u tenisu se ne možemo pohvaliti. Iza Damira Džumhura je katastrofalna sezona, pa je za sportske okvire zaradio slabih 400 hiljada dolara u 2019. godini.

Objavljeni iznosi su bruto izračun.

Isplata za Teletovića

Mirza Teletović je tokom prošle sezone ipak imao zaradu, iako nije igrao u NBA. 

Njemu je ekipa Milvokija isplatila 10 miliona dolara (nešto više od 8,5 miliona eura) za treću sezonu ugovora koji je imao s ovim klubom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.