SPORT

Lysobact 4. Međunarodni rukometni turnir (U15 i U17) „VIŠE OD IGRE“ Sarajevo 30.08.-01.09.2019. godine

Učesnici i partneri. Međunarodni rukometni turnir

Avaz.ba

16.8.2019

Sarajevo će po četvrti put biti domaćin LYSOBACT Međunarodnog rukometnog turnira za dječake pod sloganom „VIŠE OD IGRE“ koji će se igrati u periodu od 30.08. – 01.09.2019. godine u sportskim dvoranama Mojmilo „Ramiz Salčin“ i Ilidža „Sabit Hadžić“ u Sarajevu. Organizator ovog sportskog turnira je Udruženje „SPIRITUS“ Sarajevo.

Na turniru će po prvi put igrati 16 timova u dvije kategorije sa preko 320 mladih rukometaša koji nam dolaze iz 6 država regiona i Evrope, klubovi koji imaju značajnu ulogu u evropskom rukometu i u čijim akademijama se radi ozbiljno sa mladim igračima. Na turniru nastupaju RK Pick Szeged (Mađarska), RK Crvena Zvezda (Srbija), RK Dobova i RK Dol TKI (Slovenija), RK Metalurg (Makedonija), RK Balić-Metličić i RK Zamet (Hrvatska) te Selekcija Grada Sarajeva, RK Krivaja, RK Borac i HRK Izviđač (Bosna i Hercegovina).

Rukometna imena koja i ove godine igraju na turniru su pokazatelj odlične organizacije prethodnih turnira i cilj nam je da turnir iz godine u godinu raste i podiže svoj kvalitet sa ekipama koje igraju na turniru. Organizacijom turnira nastojimo da omogučimo mladim rukometašima iz naše države i grada Sarajeva da odmjere snage sa kvalitetnim ekipama, trenerima i akademija da vide u kojem pravcu ide njihov rad, zatim da mladim talentovanim igračima obezbjedimo uslove kakvi su im potrebni da postanu vrhunski igrači i dobri ljudi.

Kao i prethodnih godina domaćin na turniru će biti SELEKCIJA KANTONA/GRADA SARAJEVA koja se za nastup na turniru okupila u dvije kategorije dječaka 2002/2003 i 2004/2005 a istu čine igrači koji nastupaju u Kantonalnoj rukometnoj ligi KS.

Generalni sponzor turnira je kompanija BOSNALIJEK, sa brendom LYSOBACT. Jedinstveni sastav Lysobact proizvoda baziran je na prirodnoj komponenti lizozimu koji svojim višestrukim korisnim djelovanjima pomaže u zaštiti i ozdravljenju sluznice usta i grla, te predstavlja odličan terapijski izbor za akutne upale sluznice usta i grla.

Lysobact Duo lozenge/Lysobact Spray su namijenjeni za blage i umjerene upale usta i grla, Lysobact Complete Spray – za jače i bolne upale usta i grla i Lysobact P Spray namijenjen upalama usta i grla kod djece 2 do 6 godina.

Veliku podršku u organizaciji turnira smo dobili od Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Federalnog ministarstva kulture i sporta, Općine Novi Grad Sarajevo, Općine Ilidža, Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i Rukometnog saveza Kantona Sarajevo.

Zlatni sponzori turnira su kompanije Auto Centar Italy doo Sarajevo i Džajić Commerce doo.

Sponzori turnira su Central osiguranje doo, Cedevita, Pfanner, XL Energy, KARE design, ELGRAD doo, ISAA kamini doo, Brazil kafa, EZ doo, ACŠ doo, MLINAR doo i Perutnina ptuj doo. Oficijelna voda turnira je LEDA voda.

Medijski sponzor kompanija Avaz.

Ispred organizacije turnira Udruženja „Spiritus“ pozivamo sve ljubitelje rukometa i rukometne akademije da dođu i da zajedno uživamo u rukometnom spektaklu koji iz godine u godinu poprima sve veći značaj u regionu. Otvorenje turnira i prve utakmice su planirane za petak 30.08.2019. od 12:30h u Dvorani „Sabit Hadžić na Ilidži, ulaz na turnir je besplatan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.