RUKOMET

Propalo ujedinjenje dva zenička kluba

Čelik Junior najavljuje borbu za vrh. Fena

E. J.

16.8.2019

Škola rukometa Čelik Junior iz Zenice, koja je prošlu sezonu okončala na trećem mjestu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, grupa Sjever, naredne sezone ima ambiciju da se bori i za prvo mjesto.

Upravni odbor Rukometnog saveza BiH, napominje trener Čelika Vladimir Zeljko, zasjeda 20. avgusta u Doboju, kada će biti poznato i hoće li se igrati jedinstvena liga FBiH ili će se opet igrati po grupama Sjever i Jug. Zeljko dodaje da su Zeničani zadržali gotovo isti igrački kadar iz prošle sezone, prenosi Fena.

- Jedino bi Edin Bajramović mogao otići u hrvatskog prvoligaša Rudan iz Labina, ali ako do 25. avgusta ne postigne dogovor, onda će i on ostati. U završnim smo pregovorima s dvojicom igrača, koji su ranije bili članovi ŠR Čelik Junior - kazao je Zeljko.

Predsjednik kluba Dženan Dedić napomenuo je kako su, na inicijativu Gradske uprave, tokom ovog ljeta vodili pregovore o ponovnom ujedinjenu s gradskim rivalom Čelikom, ali da su pregovori propali jer, kako je objasnio, predsjednik Čelika Pane Škrbić nije želio potpisati konačan tekst sporazuma.

Zbog toga će, kako je najavio Dedić, podrška rukometnim klubovima iz budžeta Grada biti znatno manja nego što je bilo planirano.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.