ATLETIKA

Osman Junuzović pobjednik noćne utrke kroz Travnik

Rekordan broj učesnika

Osman Junuzović. Avaz

Piše: M.Al. / Avaz.ba

1.9.2019

Pobjednik 4. Pharmamed noćne utrke koja je sinoć održana u Travniku je Osman Junuzović, drugi je kroz cilj prošao Srđan Samardžić, a treći Božidar Vujić. 

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Amela Trožić, druga je Amila Kahriman, a treća Ena Mijić.

Najbrži takmičari iz Travnika bili su Larisa Srkalović i Midhat Purić, a najstariji učesnik bio je 86-godišnji Zijad Bašić iz Travnika, koji je uspješno istračao stazu dugu pet kilometara.

- Trčim od svoje 15. godine. Više od 20 godina sam se bavio skijaškim trčanjem. Trčim i danas redovno i bio sam učesnik svih noćnih utrka u Travniku – kazao nam je Bašić, legenda travničkog sporta.



Noćna utrka. Avaz

U glavnoj utrci nastupilo je više od 1.000 takmičara, a iz BiH, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Austrije, Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država. Među učesnicima utrke bili su i šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, ambasador Brus G. Berton (Bruce), te načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić.

Prije toga održane su četiri utrke za mlađe kategorije. Pobjednici su Abdulah Karadža, Isra Zuba, Nermina Bajrić i Elvir Bektić. 

Uspješni organizatori ovog prelijepog sportskog događaja su aktivisti i volonteri Centra za edukaciju mladih iz Travnika. Trka je ove godine imala rekordan boj učesnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.