ATLETIKA Amerika protiv Evrope

Tuka: Minsk generalna proba za SP u Dohi

Slijedi povratak u Italiju

N. D.

Tuka: Slijedi utrka u Minsku

Foto: Arhiv


Amel Tuka i Mesud Pezer, dvojica najboljih bh. atletičara, predstavljat će Evropu u dvomeču protiv Sjedinjenih Američkih Država, koji će se danas i sutra održati u bjeloruskom Minsku. Pod nazivom „Najveće rivalstvo u historiji atletike“, reprezentacije Amerike i Evrope odmjerit će snage u svim atletskim disciplinama. 

U svakoj disciplini Amerika i Evropa će imati po četiri predstavnika, a Pezer brani boje evropskog tima u bacanju kugle, dok je Amel Tuka uzdanica Starog kontinenta na 800 metara, kao najbrži Evropljanin u ovom trenutku. 

- Što se tiče same utrke u Minsku, očekujem jednu sporiju taktičku utrku, jer svima nam je najbitniji plasman tu. Poslije brze utrke u Cirihu i Zagrebu, dobro će doći jedna “laganija” utrka pred sami polazak u Dohu. Ovo će ujedno biti i moja posljednja utrka pred Svjetsko prvenstvo u Dohi - kaže Tuka i dodaje: 

- Nakon Minska se vraćam u Veronu, gdje nastavljam s treninzima sa svojim trenerom. Cilj nam je da u Dohi budemo na 100 posto, a vjerujem da će tako i biti - riječi su Tuke, koji je na kraju čestitao i kolegi Pezeru, na pozivu u reprezentaciju Evrope, što je itekako velika stvar za bh. atletiku, ali i sport u BiH.

Tuka će u disciplini na 800 metara nastupiti sutra s početkom u 19:28, dok je početak bacanja kugle predviđen za 20:03.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na