USPJESI Dobar nastup u Sofiji

Tekvondo reprezentativci BiH osvojili 33 medalje na Balkanskom prvenstvu

Okitili su se sa četiri zlatne, 13 srebrenih i 16 bronzanih odličja

Fena
18.09.2019 14:15

Balkansko prvenstvo: Tekvondo reprezentativci BiH imali zapažene nastupe

Foto: Ilustracija

Tekvondo reprezentativci Bosne i Hercegovine osvojili su 33 medalje na Balkanskom prvenstvu u Sofiji. Takmičari iz BiH okitili su se sa četiri zlatne, 13 srebrenih i 16 bronzanih. 

U ukupnom plasmanu seniori iz BiH zauzeli su treće mjesto, dok je gledajući sve kategorije BiH zauzelo četvrto mjesto.

- Zadovoljni smo nastupom takmičara i ostvarenim rezultatima, ali ostaje žal zbog činjenice da smo imali 17 finala, a osvojili četiri zlatne medalje. Idemo dalje i pripremamo se za organizaciju velikih takmičenja u BiH, a nadamo se uskoro i Balkanskog prvenstva - kazao je Samir Šarić, predsjednik TKD FBiH, pod čijim je pokroviteljstvom otputovalo 88 takmičara, 10 trenera i predstavnici Saveza, među kojima i predsjednik Skupštine August Orlović.

BiH u oktobru organizira prvi G1 turnir u Zenici, dok će naredne godine biti održano Evropsko prvenstvo za seniore i juniore te G24 finale.

Aktivnosti Tekvondo saveza nastavljaju se već ovog vikenda pa će u Sarajevu biti održan Tekvondo dan, koji ima za cilj privlačenje novih članova ovog sporta.

Sportska dvorana "Srce" u Buča Potoku ugostit će mališane iz Tešnja, Kaknja, Bugojna, Livna i domaćina Sarajeva. Učesnici su kadeti i mlađi, a sam događaj je podijeljen u tri discipline.

Komentari

NA VRH