RUKOMET

Popović: Imamo dobar tim

U ŽRK Goražde ističu da spremno ulaze u novu rukometnu sezonu Premijer lige BiH. Fena

Avaz Sport

24.9.2019

Rukometašice Goražda sutra igraju prvu utakmicu u okviru nove prvenstvene sezone u Premijer ligi BiH. U Gradskoj dvorani "Mirsad Hurić“ dočekuju tim Dubice i vjeruju u pobjedu.

U ŽRK Goražde ističu da spremno ulaze u novu rukometnu sezonu Premijer lige BiH. Tokom priprema radilo se na kondiciji, taktici i tehnici te je odigrano i nekoliko pripremnih utakmica.

- Imali smo memorijalni rukometni turnir Mevzeta Perla Balja na kojem smo jasno iskristalisali neke stvari, vidjeli gdje nam škripi i gdje dodatno treba da se radi, kako individualno tako i kolektivno, tako da smo ove treninge iskoristili da se pripremimo. Sutra očekujemo jaku utakmicu, ulazimo spremni. Želimo da pokažemo ko je domaćin u ovom susretu i da pobijedimo uz podršku naših navijača - kaže pomoćna trenerica Emina Mujagić.

Uz domaći kadar, ŽRK Goražde obezbjedio je i nekoliko pojačanja te se nadaju da će ispuniti svoj cilj – plasman u prvi dio tabele.

- Cilj u ovoj sezoni je ostvariti plasman od prvog do petog mjesta jer imamo dobar tim i pojačanja sa strane. Imamo Almedinu Imširović iz Hadžića, zatim Taibu Dizdarević koja je došla iz Stoca i golmanicu Anu koja nam je kao pojačanje stigla iz Aranđelovca. Ostatak ekipe je već poznat, s tim da smo priključili i nekoliko mlađih igračica da bi stekli znanje i iskustvo u prvenstvenim utakmicama - ističe trener ŽRK Goražde Ibrahim Popović.

Optimizma ne nedostaje i među igračicama. Almedina Imširović naglašava da će u timu Goražda igrati godinu dana.

- Što se tiče sutrašnje utakmice, mislim da smo favoriti i očekujemo pobjedu mada ne bi smo smjeli potcijeniti ekipu Dubice koja je jako neugodna i zahtjevna. Kada je u pitanju igrački kadar i moj odnos sa ekipom i trenerom, mogu reći da je na zadovoljavajućem nivou - kaže Imširović koja je u Goražde stigla iz Hadžića.

Utakmica sa ekipom Dubice igra se sutra u 19 sati u gradskoj dvorani "Mirsad Hurić“.

Kostić: Očekujem najmanje sredinu tabele

Goraždanka Ena Kostić takođe vjeruje u uspjeh svog tima.

- Mislim da je ekipa dovoljno spremna i da je kondicija na zadovoljavajućem nivou. Što se tiče samog prvenstva, ekipe su naravno mnogo jake, ali ja sam zadovoljna s našim pojačanjima i kompletnim timom. U ovoj sezoni očekujem najmanje sredinu tabele - kaže Kostić.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.