OSTALI SPORTOVI

FC Centar poziva publiku na meč protiv tuzlanskog Salinesa

Titulu prvaka i ove godine brani mostarski Stari Grad

FC Centar: Nepoznanica za sve u novoj sezoni. FC Centar

J. A. / Avaz Sport

30.9.2019

Za nekoliko dana počinje nova sezona Premijer lige BiH u futsalu. Titulu prvaka i ove godine brani mostarski Stari Grad, koji je i ove sezone jedan od najvećih favorita za osvajanje titule prvaka. 

Odmah do njih, u red glavnih favorita, svrstava se i FC Salines Iz Tuzle, koji se pojačao, kako u stručnom štabu, tako i u igračkom kadru.

Višestruki prvak BiH i najtrofejniji klub naše zemlje FC Centar/Zamm mC nepoznanica je za sve u novoj sezoni. Novo rukovodstvo kluba, kojeg predvode predsjednik Muamer Muftić i sportski direktor i trener Nijaz Mulahmetović, u narednoj sezoni žele biti tvrd orah za sve protivnike, a cilj je promocija futsala korz mlade snage, koji će u budućnosti biti okosnica tima, ali i reprezentacije.

Također, želja je pokretanje i akademije futsala, kao i promocija ovog sporta korz osnove i srednje škole. Međutim, prije svega toga, seniorska ekipa, koja je sastavljena od igrača željnih dokazivanja, mora na terenu dokazati kvalitet, a već 5. oktobra u 1. kolu, imat će težak zadatak, s obzirom na to da u Sarajevo stiže već spomenuti Salines.

- Imali smo nekoliko provjera prije početka sezone, gdje smo priliku za igru pružili svim igračima. Imamo i nekoliko povrijeđenih igrača, poput Emira Sipovića i Edisa Mrše, a trenažnom procesu, tek nedavno, su se priključili Nermin Jusić i Nedžad Hodžić. Očekuje nas teška sezona u kojoj ćemo svi morati i više od naših mogućnosti, kako bismo usjeli ostvariti uspjeh. Potrebna nam je i pomoć prijatelja futsala, koje pozivam da već 5. oktobra u duelu protiv sjajne ekipe FC Salines, dođu i daju nam podršku sa tribina. Naša želja je da glavnom gradu BiH poklonimo što kvalitetniji futsal, a ako u takvoj igri izgubimo, protivnicima ćemo stisnuti ruku i čestitati na pobjedi - riječi su Nijaza Mulahmetovića, nekadašnjeg kapitena futsal selekcije BiH.

Susret između FC Centar/Zamm mC i FC Salines Tuzla City, igra se u subotu od 20 sati u Maloj dvorani centra Skenderija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.