BOSANSKA GAZELA U nikad jačoj konkurenciji

Ponos nacije trči za medalju: Amel Tuka večeras u finalnoj trci Svjetskog prvenstva u Dohi

G. Š. / Avaz.ba
01.10.2019 08:02

Amel Tuka

Foto: Avaz

Naš najbolji atletičar Amel Tuka večeras (21:10 sati) će u finalnoj trci na 800 metara Svjetskog prvenstva u Dohi - u nikad jačoj konkurenciji, boriti za medalju, nakon što je u nedjelju osvojio prvo mjesto u trećoj polufinalnoj grupi s rezultatom 1:45,63. 

Sretno brate

Poslije polufinalne trke Tuka je na svom Faceboku objavio komentar, uz prigodnu fotografiju, i zahvalio se Bogu zbog velikog uspjeha koji je već napravio. 

- Moj uspjeh zavisi samo od Tebe.

U komentarima se oglasio i kapiten naše fudbalske reprezentacije Edin Džeko, koji je našem najboljem atletičaru poslao jasnu poruku i dao veliku podršku.

- Druže, prijatelju, raketo. Sve što si dosad učinio za sebe, za svoju porodicu, za Bosnu i Hercegovinu, bilo je veliko. U finalu trči prvo za sebe, pa onda za sve nas i opušteno brate. Svi znamo koliko si sebe uložio u sve ovo, koliko si se stvari odrekao, da bi bio tu gdje jesi. Šta god da bude, ti si već naš ponos, a sa vjerom u Boga, nadam se da ćeš uspjeti ostvariti svoje i naše snove i donijeti nam još jednu medalju. Neka ti je sa srećom brate - napisao je Džeko, koji je dobio veliki broj lajkova za svoj komentar.

Bosanska gazela

Inače, nakon još jednog velikog uspjeha našeg najboljeg atletičara poruke podrške stižu od mnogih bh. sportisti. 

- Bosanska gazela - kratko je konstatovao naš najbolji košarkaš Jusuf Nurkić. 

Inače, plasman u finale trke na 800 metara ostvarili su: Wesley Vazquez ( - Pur) 1:43.96, Ferguson Rotich ( - Kenija) - 1:44.20, Donavan Braizer ( - SAD) 1:44.87, Maarco Arop (- Kanada) 1:45.07, Amel Tuka (BIH) 1:45.63, Bryce Hoppel (SAD) 1:45.95, Clayton Murphy (SAD) 1:44.48 i Emmanuel Korir (Kenija) 1:45.19.

Komentari

NA VRH