ZENICA

Hiljade navijača spektakularno dočekale Amela Tuku na Kamberovića polju

D. J.

4.10.2019

Zenica: Doček Amela Tuke - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+45

Centralni dio dočeka Amela Tuke počeo je spektakularnim vatrometom na stadionu Kamberovića polje u 20 sati. Nekoliko hiljada navijača došlo je pozdraviti svjetskog viceprvaka. 

- Bilo je svega, i nervoze, napetosti, smijeha... Pogotovo u periodu 10 dana kako sam bio tamo u Dohi. Jednostavno, koliko god čovjek htio da ne misli na utrke, dođete tamo, svi su atletičari, odmah se osjećaj vrati. To mi daje snagu i adrenalin i povećava borbu. Hvala Bogu pa se sve završilo na najbolji način za mene, što sam donio još jednu medalju s najvećeg svjetskog takmičenjem. 

Ponosam sam na sve i vratio sam se nakon mnogo problema koje sam imao, kada je u pitanju zdravlje. Mislim da me to ojačalo još više i da sam zbog toga u Dohi sam trčao sa puno samopouzdanja i sigurnosti - rekao je Tuka.

- To što je Amel uradio za atletiku i sve nas, mi mu nikad nećemo moći uzvratiti. Možemo samo biti ponosni na sve njegove uspjehe.  Čelnici Kluba i saveza napravili su iskorak kad mu je trebalo pomoći. Pokazalo se da je to to. Kod nas u sportu nisu riješene neke stvari i moramo prepustiti sportaše da vani traže uspjehe. Amel nikad nije napustio domovinu ni Savez, a ni Zenicu - rekao je Elvir Krehmić, selektor atletske reprezentacije BiH. 

Organizatori su za najmlađe osigurali crno-crvene balone s natpisom "Naš šampion, Amel Tuka" koje im volonterke dijele na ulazu u stadion.

Podsjećamo da je sličan doček već bio organiziran za Amela 2015. godine nakon što je u Pekingu osvojio bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.