USPJESI Nakon fantastičnog rezultata u Dohi

Prijem za bh. atletsku zvijezdu: Olimpijski komitet finansijski nagradio Tuku

Piše: E. J. / Avaz.ba

Tuka sa predstavnicima Olimpijskog komiteta i Atletskog saveza

Foto: OKBiH


Predsjednik Atletskog saveza Bosne i Hercegovine Goran Bošnjak, potpredsjednica Đurđica Šišul te Amel Tuka, viceprvak svijeta u atletici na 800 metara, posjetili su Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, gdje su ih primili predsjednik Izet Rađo i generalni sekretar Said Fazlagić.

Predsjednik OKBiH uručio je Tuki nagradu za ostvareni rezultat na Svjetskom prvenstvu u Dohi u visini od 15.000 KM i još jednom čestitao na uspjehu u ime Predsjedništva OKBiH, Izvršnog komiteta i cijele olimpijske porodice.

Amel Tuka istaknuo je da je Olimpijski komitet BiH njegova druga kuća, dodavši da svim olimpijcima podrška OKBiH mnogo znači u njihovim nastojanjima da ostvare snove, postignu vrhunske rezultate i promoviraju državu Bosnu i Hercegovinu, prenosi Fena.

Bošnjak je zahvalio na odličnoj saradnji Olimpijskog komiteta BiH i Atletskog saveza BiH, kao i na pažnji koju OKBiH posvećuje atletici i najboljim bh. atletičarima, predvođenim Tukom.

Čelnici OKBiH istaknuli su da će ovo tijelo, kao nebudžetski korisnik koji nije nadležan za finansiranje sportista, konkretno i finansijski podržavati najbolje bh. sportiste u njihovim ciljevima da se što bolje pripreme te ostvare neophodnu normu za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

- Olimpijski komitet BiH u okviru trogodišnjeg projekta "Na putu za OI Tokio" stipendira 14 najboljih bh. sportista, od kojih je troje koji su se već kvalificirali (Amel Tuka, Larisa Cerić i Mesud Pezer) - saopćeno je iz Olimpijskog komiteta.
NA VRH

Komentari