KARIJERE

Mirha Bahić-Karović: Imamo talentirane igrače koji se prerano prestaju baviti sportom

Zadovoljna sam svojim učinkom, ali uvijek analiziram prethodne utakmice, kaže mlada Sarajka

Mirha Bahić-Karović: U sport se ne ulaže dovoljno. Privatni album

Piše: J. A. / Avaz Sport

2.11.2019

Mirha Bahić-Karović odbojkašica je ŽOK Igman Ilidža i igra na poziciji primača. Ova dvadesetpetogodišnja Sarajka završila je Fakultet zdravstvenih nauka, a odbojku trenira od svoje desete godine.  

- Još od ranije sam s ocem posjećivala utakmice i treninge , i moram priznati da mi nije bilo zanimljivo u početku dok nisam i sama počela trenirati. Prava ljubav i strast prema odbojci se javila kad sam zaigrala za kadetsku reprezentaciju BiH, to mi je dalo motiv i želju za daljim radom i napredovanjem - kaže Bahić-Karović.

Govorila je i o ambicijama i ciljevima ŽOK Igman u ovoj sezoni.

- Glavni cilj nam je ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine s maksimalnim brojem pobjeda. Atmosfera je odlična što se tiče odnosa između igračica, odnosa s upravom i trenerom. Imamo zajednički cilj, i svi smo zaista fokusirani da to i ostvarimo. Zadovoljna sam svojim učinkom, ali uvijek analiziram prethodne utakmice, i trudim se da uočim greške - riječi su mlade odbojkašice, kojoj je najdraža nagrada, ona za najbolju igračicu turnira osvojena na prošlogodišnjem turniru ŽOK Igman.

Mišljenja je da je ženska odbojka zapostavljena u našoj državi.

- Smatram da je odbojka itekako zapostavljena u odnosu na druge kolektivne sportove, ali i općenito se u sport ne ulaže dovoljno u BiH. Imamo talentirane igrače koji se prerano prestaju baviti sportom ili odlaze iz države jer se mladi ne mogu osloniti na to da im samo bavljenje sportom donese finansijsku stabilnost - riječi su naše sagovornice, kojoj je uzor Destini Huker (Destinee Hooker), odbojkašica koja je igrala korektora u reprezentaciji Sjedinjenih Američkih Država.

Otkrila nam je svoje želje i planove za budućnost.

- Voljela bih da u toku svoje karijere zaigram za reprezentaciju BiH, i da s trenutnim klubom budem na vrhu tabele u Premijer ligi BiH. Za sada planiram ostati u ŽOK Igman, i raditi na prethodno spomenutim ciljevima - zaključuje Mirha Bahić-Karović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.