KARIJERE

Ilma Mehanović: Cilj je da se plasiramo na EHF Čelendž kup

Mlada Zavidovićanka igra na poziciji lijevog krila

Mehanović: Zadovoljna svojom igrom. Privatni album

Piše: J. A. / Avaz Sport

5.11.2019

Ilma Mehanović (18) rukometašica je ŽRK Krivaja iz Zavidovića i igra na poziciji lijevog krila. Ljubav prema rukometu kod ove mlade Zavidovićanke desila se potpuno spontano.  

- Sa svojih, tada deset godina, nisam pokazivala nikakve ambicije za sportom. Međutim, na nagovor mojih roditelja ipak sam se okušala u rukometu, kojim se i danas aktivno bavim - kaže Mehanović, koja pohađa Srednju medicinsku školu.

Što se tiče ambicija i ciljeva Krivaje, oni su isti kao i prethodnih godina.

- Cilj je da je nalazimo u samom vrhu tabele, što evo već dugi niz godina i ostvarujemo te da se plasiramo na EHF Čelendž kup, koji nam se, također, ponavlja četvrtu godinu za redom. Svojom igrom samo izrazito zadovoljna. Iz godine u godinu sve više stičem iskustva, što mi potpomaže u ostvarenju mog cilja - ističe mlada rukometašica Krivaje, koja je veoma druželjubiva i iskrena osoba.

Govorila je i o ženskoj juniorskoj rukometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovina čije boje brani.

- U julu ove godine smo učestvovale na Evropskom prvenstvu B divizije u Bugarskoj, gdje smo zauzele 9. mjesto. S obzirom da smo mlada ekipa, ali i veoma perspektivna, smatram da se s nama može napraviti dobar rezultat. Najdraža nagrada do sada mi je upravo ta iz Varne za 9. mjesto, kao i majica i suvenir koji sam dobila za igrača utakmice - zaključuje Mehanović te dodaje da zapostavljenost rukometa u našoj državi raste iz godine u godinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.