GRČKA

Verica Simić: Visoki ciljevi postavljeni su ispred nas

Već deset godina nastupa za našu najbolju selekciju

Piše: Jasmin Alibegović

6.11.2019

Simić: Profesorica iznad mreže - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Verica Simić odbojkašica je grčkog Arisa iz Soluna i standardna reprezentativka Bosne i Hercegovine. Ova 27-godišnja djevojka iz Ugljevika koja igra na poziciji korektora, osim profesionalne sportske karijere, još je i profesorica engleskog jezika i književnosti. Ljubav prema odbojci gaji od malih nogu, a sve je poteklo iz porodice.  

- Mamina sestra je igrala za Crvenu zvezdu i nesumnjivo je da je ona svojim primjerom postavila temelje mojoj ljubavi prema ovom sportu - kaže Simić.

Ističe da su pred grčkom ekipom postavljeni visoki ciljevi.

- Ekipa je odlična, djevojke su talentirane i pravi profesionalci, tako da su visoki ciljevi postavljeni ispred nas. Veoma sam sretna što sam dio baš ovog tima i apsolutno dajem sve od sebe. Cilj kluba je fajnal for, a naravno i finale - naglašava odbojkašica Arisa.

Simić već deset godina nastupa i za našu najbolju selekciju.

- Nadam se da ću i budućnosti igrati za reprezentaciju BiH. Još nemam zvanične informacije za naredno okupljanje, ali početkom iduće godine ćemo znati raspored takmičenja koji nas čeka po završetku klupskih obaveza - ističe bh. reprezentativka koja je znala šta nosi poziv profesionalne odbojkašice te se uvijek trudila da iz sebe izvuče maksimum.

Veća profesionalnost

Govorila je i po čemu se razlikuje sport u BiH u odnosu na druge evropske zemlje u kojima je igrala.

- Ono što je evidentna razlika na prvi pogled jeste ulaganje u sport i sam odnos prema istom. Daleko veću profesionalnost sam doživjela u svakom evropskom klubu. Kultura sporta je na višem nivou, a samim tim i posjećenost utakmica. Mediji i marketing su tako velikim dijelom uključeni u promociju sporta generalno, ne samo odbojke - riječi su mlade odbojkašice.

Vlasnica je mnogobrojnih medalja, a kako kaže svaka od njih nosi posebne emocije.

- Pet godina uzastopno osvajanje titule prvaka BiH s Jedinstvom iz Brčkog su mi nezaboravni, a tu je i osvojeno 3. mjesto u Mađarskom kupu s ekipom Vašaš iz Budimpešte, kao prva medalja van BiH. Ne bih da izostavim nagradu za najboljeg sportistu grada Bijeljina i dvije godine zaredom najbolja odbojkašica RS. Medalje su mi sve jednako drage, svaka je sa sobom nosila neke nove emocije - zaključuje Verica Simić, koja planira nastaviti odbojkašku karijeru u inozemstvu, a nakon toga se posvetiti usavršavanju svog obrazovanja i profesorskom pozivu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.