MLADE NADE

Sara Barudžija: Treba nam reprezentacija BiH kao predstavnik države

Ovim sportom počela se baviti u četvrtom razredu osnovne škole

Barudžija: Voli grub sport kao što je rukomet. Privatni album

Piše: J. A. / Avaz Sport

7.11.2019

Sara Barudžija ima svega 15 godina i igra rukomet u ŽRK Dubica na poziciji lijevo krilo. Ovim sportom počela se baviti u četvrtom razredu osnovne škole.  

- Nakon prvog treninga sam vidjela da je to ono što meni ide. Volim grub sport kao što je rukomet. Zavoljela sam ga odmah i tako i dan-danas već sedam godina treniram. Svakodnevno treniramo, a ljetos smo imali i pripreme na Vlašiću - kaže mlada rukometašica.

Govorila je i o ambicijama i ciljevima Dubice u ovoj sezoni.

- Mi smo najmlađa ekipa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i za sada nam je cilj da tu i ostanemo. Zadovoljna sam svojim učinkom, ali uvijek može bolje. Za mene je velika stvar igrati prvu postavu u prvom timu, i to u PLBIH. To je ono za što se trudim i treniram - ističe talentirana Sara Barudžija, koja posebno izdvaja medalju kada je Dubica osvojila naslov prvaka BIH u Mostaru 2016. godine.

Krajnji ciljevi

S velikom pozornošću prati i žensku juniorsku reprezentaciju BiH.

- Mislim da su djevojke jako dobre u onome što rade, ali da moraju još napornije raditi i da će doći do svojih krajnjih ciljeva. Njima je isto tako potrebno da mi navijamo za njih jer oni predstavljaju našu državu. Nadam se da ću i ja jednog dana zaigrati u reprezentaciji BIH - riječi su ambiciozne rukometašice.

Komentirala je i problem nepostojanja ženske seniorske selekcije naše države.  

- Žao mi je što ženska reprezentacija BiH više ne postoji. Smatram da treba opet da se osnuje jer je rukomet jedan od najzastupljenijih sportova i da nam treba reprezentacija BiH kao predstavnik države. Ko je kriv za raspad ženske reprezentacije, lično ne znam, ali treba da opet postoji - zaključuje Sara Barudžija, koja će nastaviti raditi na sebi da bi ostvarila svoje visoko postavljene ciljeve.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.