RUKOMET

Otjerat ćete i ovo malo bolesnika: Navijači iz Gornjeg Vakufa ogorčeni na Slobodu

Obišli smo Bosnu i Hercegovinu uzduž i poprijeko i iz svih gradova nosimo lijepe uspomene, nova prijateljstva i nova druženja

Navijači Sloge su najvjerniji u BiH. Facebook

Piše: A. Ču. / Avaz.ba

8.11.2019

Navijači rukometnog kluba Sloga iz Gornjeg Vakufa Uskoplja vjerovatno su najvjerniji u BiH. Osim što u svojoj dvorani stvaraju uvijek vrhunsku atmosferu, veliki broj njih ide na gostovanja. Ipak, neće ih biti u Tuzli protiv slobode u nedjelju. Oni su uputili zvanično saopćenje ogorčeni time što je Sloboda odlučila naplaćivati ulaz.

Poštovani ljubitelji rukometa i naše Sloge, nakon što smo dobili informacije za nedjeljnu utakmicu u Tuzli za koju smo se počeli pripremati kao i na sve prethodne, a obišli smo Bosnu i Hercegovinu uzduž i poprijeko i iz svih gradova nosimo lijepe uspomene, nova prijateljstva i nova druženja, bez ijednog napravljenog incidenta, ovoga vikenda kojeg smo planirali provesti u Tuzli od druženja ipak neće ništa biti. 

Neshvatljivim povećanjem ulaznica te “nuđenja” duplog programa za putovanje na koje nam treba šest sati vožnje u jednom smjeru, dok za prethodne utakmice ulaz se nije ni naplaćivao, smatramo nesportskim potezom uprave kluba RK Sloboda. 

Za napredak BiH rukometa treba da se uključimo svi, svaki pojedinac. Ovakvim postupcima otjerat ćete i ovo malo bolesnika koji razbijaju tišinu u sportskim dvoranama pri tome odvajajući svoje vrijeme, novce i živce. Ovom prilikom pozivamo sve naše navijače koji su planirali da idu u privatnom aranžmanu da nam se pridruže ovom “BOJKOTU”, a sav novac koji smo planirali utrošiti na ovo daleko gostovanje ostavit ćemo za proljeće kada ekipa Slobode gostovala u našem gradu. 

Tada ćemo pozvati sve navijače Slobode, istinske ljubitelje rukometa da budu naši gosti, od nas će imati GRATIS ULAZNICE i druženje prije utakmice, baš onako kako su to imali navijači Gračanice, Zrinjskog, Visokog, Goražda i drugih klubova koji su gostovali kod nas i zajedno se družili prije i poslije utakmice - istakli su navijači Sloge. 

Svojim ljubimcima su poželjeli mnogo sreće u Tuzli.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.