PLIVANJE

SPID osvojio 28 medalja

Bazen pun medalja. PK SPID

Piše: Avaz.ba

11.11.2019

Plivački klub SPID osvojio je 28 medalja (13 zlatnih, devet srebrenih i šest bronzanih) na 1. međunarodnom mitingu u paraplivanju - „Sarajevo Open 2019 - U vodi smo svi jednaki“. Osvajači medalja za SPID bili su: Harun Kapo (po jedna srebrena i bronzana), Ismail Zulfić (pet zlatnih i jedna srebrena), Ismail Barlov (četiri zlatne i dvije srebrene), Alli Halilagić (po jedna zlatna i srebrena), Ilhan Vatreš (po jedna sreberna i bronzana), Ališan Omerbašić (jedna zlatna), Nermin Memić (po jedna zlatna i bronzana, te dvije srebrene), Aljoša Cerovina (jedna srebrena), Minela Sablja (jedna bronzana), Kanita Šabanović (dvije bronzane) i Ajdin Karišik (jedna zlatna). 

- Uz postignute rezultate posebno nas raduju pozitivne kritike koje smo dobili za organizaciju od naših gostiju. Položili smo ispit i dobili sve pohvale, što nam je vjetar u leđa da nastavimo još jače - rekao je Amel Kapo, šef stručnog štaba i osnivač PK SPID, koji je bio organizator prve ovakve smotre u vodenim sportovima ikad održane u BiH.

Inače, nastupilo je više od 90 paraplivača iz Turske, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Austrije i Bosne i Hercegovine. Među njima bio je i Dino Sinovčić, reprezentativac Hrvatske, aktuelni evropski i svjetski prvak, Kristijan Vincetić, aktuelni svjetski rekorder na 800 i 1.500 metara, te Crnogorac Ilija Tadić, učesnik Paraolimpijade u Riju.

- Selektor reprezentacije Hrvatske Slobodan Glavičić predložio nam je da naredne godine „Sarajevo Open“ bude posljednja provjera prije Paraolimpijade u Tokiju. Drago nam je da naši gosti nose lijepe utiske. Ispisali smo nove stranice historije paraplivačkog sporta u BiH i još jednom pomjerili granice, konstatuje Kapo. 

„Sarajevo Open 2019 - U vodi smo svi jednaki“ bio je prilika i za edukaciju djelilaca pravde u paraplivanju, pa je međunarodni i glavni sudija iz Hrvatske Andrija Rogulj održao trodnevno predavanje.

Takmičenje je podržalo Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, a resorni ministar Mirvad Kurić svečano je otvorio miting i u znak zahvalnosti uručio prigodan poklon Dini Sinovčiću i njegovom treneru Slobodanu Glavičiću.


Nastupilo preko 90 paraplivača iz Turske, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Austrije i Bosne i Hercegovine - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.