ZAGREB Najbolja bh. plivačica

Amina Kajtaz postavila novi državni rekord u disciplini 200 metara delfin

Odličan nastup na 47. međunarodnom mitingu „Mladost 2019“

J. A. / Avaz Sport

Kajtaz: U dobroj formi

Foto: Instagram


U Zagrebu je proteklog vikenda održan 47. međunarodni plivački miting „Mladost 2019“. Riječ o jednom od najjačih plivačkih mitinga u ovom dijelu Evrope, na kojem je učestvovalo 485 plivača iz šest zemalja: Češke, Austrije, Bosne i Hercegovine, Italije, Slovenije i Hrvatske.

Amina Kajtaz, najbolja bosanskohercegovačka plivačica, koja trenutno trenira u Zagrebu na dvojnoj registraciji za Mladost i mostarsku Orku, postavila je novi državni rekord BiH u disciplini 200 metara delfin u vremenu 02:10.36, čime je još jednom potvrdila da je u dobroj formi pred reprezentativne nastupe koje je očekuju u narednom periodu.

Lana Pudar, 13-godišnja djevojčica iz Mostara, na ovom mitingu je čak 12 puta pomjerala granice državnih rekorda za djevojčice uzrasta do 14 i do 16 godina, a sve je to ostvarila plivajući četiri discipline - 50 metara, 100 metara i 200 metara delfin, kao i 200 metara leđno. Osvojila je pet medalja, četiri zlatne i jednu srebrenu medalju u apsolutnoj konkurenciji, kao i pehar za najbolju plivačicu mitinga do 14 godina. 

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na