TENIS

Čudesan preokret Španca: Nadal 1:5 i meč-loptu pretvorio u pobjedu!

Nadal: Fantastičan nastup prvog igrača svijeta. AFP

E. J. / Avaz.ba

13.11.2019

U susretu drugog kola grupe "Andre Agasi", završnog teniskog ATP turnira sezone u engleskom Londonu, na kojem nastupa najboljih osam igrača prema ovogodišnjim rezultatima, Španac Rafael Nadal pobijedio je Rusa Danila Medvedeva sa 6:7, 6:3, 7:6, nakon što je u trećem setu gubio sa 1:5.

Iako se činilo da će upisati i drugi poraz u grupi, prvi teniser svijeta velikim je preokretom stigao do pobjede. Medvedev je u odlučujućem, trećem setu vodio sa 4:0 uz dva brejka, zatim je imao 5:1, a kod 5:2 i meč-loptu.

Međutim, Nadal se čudesno vratio, nanizavši pet gemova u nizu za vodstvo od 6:5. Rus je uspio izjednačiti na 6:6, no u 13. igri je Španac odigrao sjajno i izborio je pobjedu nakon dva sata i 50 minuta igre.

Bio je to njihov treći međusobni susret i treća pobjeda prvog igrača svijeta. Zanimljivo, sva tri duela  igrali su ove godine, a prve dvije pobjede Nadal je ostvario na US Openu u Njujorku i Mastersu u Montrealu.

Nadalu je to bila prva pobjeda u Londonu nakon što je u prvom kolu izgubio od Nijemca Aleksandra Zvereva, dok je Medvedev izgubio i drugi meč nakon što ga je na startu savladao Grk Stefanos Cicipas. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.