MLADE NADE

Sajra Hamurović: Moje vrijeme polako dolazi

Stigla i do crnog pojasa u karateu

Hamurović: Igra rukomet iz ljubavi. Privatni album

Piše: Avaz.ba

14.11.2019

Sajra Hamurović rukometna je golmanica u ŽRK Krivaja iz Zavidovića. Ljubav prema ovom sportu, kod ove 16-godišnje čuvarke mreže nije bila prisutna sve do njene 11 godine kada je na nagovor prijateljica počela trenirati.   

- Nikada nisam dolazila na rukometne utakmice jer sam smatrala da je taj sport jako grub i da nije za mene. Nagovorom mojih prijateljica koje su trenirale rukomet došla sam na jedan trening i neočekivano mi se sport svidio, znala sam da će postat dio mene - kaže Hamurović, koja je sa svojih 12 godina upisala prve minute i odbrane za seniorski tim.

Krivaja je nedavno napravila senzaciju u Premijer ligi BiH savladavši Grude rezultatom 25:20.

- Pobijedili smo ekipu koja već pet godina nije doživjela poraz. To je jedan od najvećih sretnih trenutaka u mom životu i jedan od naših najvećih uspjeha. Cilj nam je da se zadržimo u samom vrhu tabele jer mislim da smo svojim trudom zalaganjem i željom to i zaslužile - naglašava mlada golmanica.

Hamurović: Pozicija golmana je vrlo zahtjevna. Privatni album

Pola ekipe

Rođena Zeničanka potom se osvrnula i na svoju poziciju u klubu iz Zavidovića.

- Pozicija golmana je vrlo zahtjevna, nosi težinu pola ekipe je sve počinje iz odbrane. Ovu sezonu dobivam mnogo više prilike za igru nego u prošlim sezonama. Trebalo je mnogo truda, zalaganja i odricanja da to opravdavam na najbolji mogući način. Moje vrijeme polako dolazi, osjetim to - kaže ambiciozna čuvarka mreže, koja je pored bavljenja rukometom stigla i do crnog pojasa u karateu.

Smatra da je ženski rukomet zapostavljen u našoj državi.

- Ženski rukomet u BiH je jako zapostavljen i politika je svugdje prisutna i utječe na sport. Žao mi je što naša država već duži niz godina nema žensku A reprezentaciju i nadam se da će se to promijeniti - ističe naša sagovornica, koja se prošle godine našla na širem spisku kadetske reprezentacije BiH.

Mlada golmanica otkrila nam je i svoje planove za budućnost.

- Do kraja srednje škole planiram ostati u svom matičnom klubu i igrati rukomet iz ljubavi. Poslije srednje škole želim nastaviti školovanje van BiH i isto tako i bavit se rukometom - zaključuje Sajra Hamurović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.