LONDON

Navijači protiv igrača iz Srbije: Bivši teniseri u odbrani Đokovića

Đoković: Izgledao bezvoljno protiv Švicarca. AFP

Piše: N. D. / Avaz.ba

16.11.2019

Mnogi teniski zaljubljenici slavili su veliku pobjedu Švicarca Rodžera Federera (Roger) nad Novakom Đokovićem kojom je svjetskog prvaka izbacio s ATP finala u Londonu. Bila je to teniska lekcija najboljeg tenisera svih vremena.

Kako pišu strani mediji, jasno je zašto čudesni Rodžer ima toliko navijača širom svijeta. Pokazao je to i u Londonu manje od pola godine nakon onog nevjerovatnog gubitka finala Vimbldona i još jednog čudesnog preokreta Novaka Đokovića.

Odnos publike

Navijače srbijanskog tenisera i ovog puta je iznervirao odnos londonske publike prema njihovom ljubimcu. Nije to nešto što primjećuju samo Đokovićevi navijači. Svakome je jasno da je publika na određenim turnirima, čak i onim najvećim, izrazito negativno raspoložena kada je u pitanju Đoković.

Upravo su takav odnos publike mediji u Srbiji uzeli kao možda i najveći razlog loše Đokovićeve predstave. Ipak, stručni komentari kažu da je pretjerano optužiti publiku za poraz, jer je Federer odigrao fenomenalno, dok je njegov protivnik izgledao bezvoljno.

Ipak, mnogi su nakon meča komentirali kako Novak, možda, nije zaslužio takav tretman londonske publike. Jedan od njih je i bivši teniser Greg Rusedski.

Stvarno previše

- Koga god da bodrite, morate imati neki nivo. Slavljenje kad neko pogriješi na servisu izraz je nepoštovanja. To je, stvarno, previše. Ušli su u toj situaciji Đokoviću u glavu. Nakon toga je opet pogriješio – rekao je Rusedski za „Amazon“.

Slično razmišlja i Čehinja Danijela Hantuhova.

- Skoro mi ga je bilo žao u jednom trenutku. Pa on je napravio toliko za ovaj sport. Razumijem njegovu frustraciju i zašto nije pozdravio publiku – naglasila je Čehinja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.