KONFERENCIJA

U Sarajevu uspješno održan drugi Forum sporta

Priređen okrugli stol na temu “Osnaživanje žena u bh. sportu”

J. A. / Avaz Sport

16.11.2019

U Sarajevu uspješno održan drugi Forum sporta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

U Sarajevu je uspješno održan drugi Forum sporta, konferencija koja je okupila osobe koji rade u sportskim klubovima i organizacijama, školama sportova, sportskim objektima, osobe koje organiziraju sportske događaje ili su na neki način povezani sa sportom.

Predavači na konferenciji bili su Emir Delić, predsjednik asocijacije sportskih novinara u BiH i novinar na Al Jazeera Balkans, Jasmin Ligata, PR Edina Džeke, Mirze Teletovića, Amela Tuke, Damir Džumhura i drugih vrhunskih sportista, zatim Marijan Palić, autor najprodavanije knjige o marketingu u Hrvatskoj u 2019. godini ("Atomski Marketing") i stručnjak za sportski marketing.

Osim njih na konferenciji su govorili Nudžejma Softić, predsjednica Udruženja sportista rekreativaca "Trčanje i to" i direktorica "GREEN LAKE BH Triatlona", Amel Kapo, osnivač prvog plivačkog kluba za osobe sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini, dobitnik UNICEF nagrade za šampiona inkluzije, Emir Hujdur, osnivač ŠF Respekt, škole fudbala za sve koja je dobitnik UNICEF-ovog priznanja “Šampion inkluzije”, te UEFA "Children Award". Konferenciji su prisustvovali i članovi reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci, Asad Omerović i Ermin Jusufović koji su na poseban način govorili o zlatnim momcima bh. sporta.

Osim predavanja na Forumu je održan i okrugli stol na temu “Osnaživanje žena u bh. sportu” u kojem će učestvovale legendarna košarkašica Razija Mujanović, najbolja bh. džudašica Larisa Cerić, koordinatorica NSBiH za razvoj nogometa Ivana Vlaić, predstavnica BiH na dvije Paraolimpijade Ilma Kazazić, te Samira Hurem selektorica ženske reprezentacije BiH u nogometu. Moderator okruglog stola bila je Amina Kurtagić iz ŠF Respekt.  

Učesnice okruglog stola podijelile su svoja iskustva kao i izazove sa kojima su se susretale tokom svojih karijera, te dale konstruktivne prijedloge kako unaprijediti položaj žena u bh. sportu.

Izuzetno smo zadovoljni rastom konferencije u odnosu na prošlu godinu, i možemo reći da postajemo tradicionalni događaj u bh. sportu. Sjajni predavači i iskustva dokaz su da u BiH ima pozitivnih primjera, ali i onih na koje treba staviti poseban fokus kao što su žene u bh. sportu i osobe koje poseban značaj pridaju inkluziji u sportu. Znanje i dijeljenje dobrih praksi su jedini put do uspjeha, a upravo to Forum sporta i ima za cilj - kazao je Dino Šečić, inicijator ovog događaja. 

Među brojnim učesnicima bili su i poznati bh. košarkaš Samir Avdić, članovi brojnih klubova i organizacija iz raznih sportova kao što su košarka, nogomet, takvondo, plivanje, gimnastika, američki nogomet, odbojka. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.