REKORDI Šampion BiH u snukeru nanizao 140 poena u jednom frejmu

Mario Željo Milošević napravio poduhvat kakav u BiH nije ostvaren

Prije njega niko nije uspio ostvariti trocifreni brejk

A. Čulić
20.11.2019 16:32

Milošević: Najtalentovaniji i najuspješniji igrač u BiH

Foto: Facebook

U BiH snuker nije toliko popularan kao u Velikoj Britaniji ili Kini (kao što, uostalom, nigdje nije popularan toliko), no, ponajviše zahvaljujući nevjerovatnom entuzijasti Zijadu Redžiću, postaje sve masovniji, a shodno tome, sve se više razvija i sve je više kvalitetnih igrača.

Ipak, godinama unazad najkvalitetniji od njih je Mario Željo Milošević, peterostruki državni prvak BiH, koji je to uspijevao biti čak i kao junior. Mario je bio i učesnik na mnogim renomiranim evropskim turnirima, predstavljao je BiH na Evropskom prvenstvu, igrao protiv snukeraša koje možemo samo na televiziji vidjeti.

Mario je u svojoj karijeri nekoliko puta ostvario maksimalni brejk od 147 - najveći poduhvat ostvarim za zelenom čohom - no to je bilo na treninzima, da bi prije tri dana u zvaničnom meču uspio nešto što u BiH nije nikad niko.

On je ostvario trocifreni brejk u igri i to nanizavši 140 poena. Uvezao je sve crvene sa obojenim kuglama, i samo jedna crna nedostajala mu je da ostvari nešto što mnogi profesionalni igrači nisu niti će. Prije njega niko nije uspio uvezati 100 poena u Bih

- Nakon pregledanog snimka, ustanovili smo da je brejk iznosio 140, a ne 133 kako je prvobitno bilo utvrđeno. Hvala Zijadu Redžiću koji mi je sve ove godine bio podrška, kada sam sanjao da napravim brejk od 40, a ne 140... - između ostalog napisao je Mario. 

Komentari

NA VRH