RUKOMET Nakon susreta 12. kola Premijer lige BiH

Maglajlije očekuju da se dobojska Sloga ogradi od nacionalističkog navijanja

U Doboju su se od strane navijača Sloge mogli čuti povici kakve nigdje nećete čuti u BiH

N. Bradarić
02.12.2019 18:06

Igrači Maglaja uoči meča u Doboju

Foto: Facebook

Nakon subotnjeg susreta kojeg je ekipa Maglaja odigrala u Osječanima, protiv Sloge iz Doboja koji je obilježilo nesportsko navijanje domaćih navijača, psovanje i 'novo crtanje granica' u Bosni i Hercegovini, zvanično su se oglasili i iz Rukometnog kluba Maglaj. Kako navode, ne boli poraz, nego ponašanje publike u dvorani.

- Nakon poraza u Doboju, imamo potrebu da podijelimo, ne razočarenje, nego tugu. Da, tužni smo, jer se na jednom sportskom događaju dešavaju stvari kojima nije mjesto u dvoranama, u suštini nigdje. Neke stvari trebaju ostati tamo gdje im je mjesto, u prošlosti, tamo gdje je ostalo sve ono ružno.

U Doboju su se od strane navijača Sloge mogli čuti povici kakve nigdje nećete čuti u BiH. Spominjanje crtanja granica, da neko manje vrijedi jer je drugačiji i na kraju krajeva vrijeđati ljude koji sjede samo metar od vas je sve samo sportsko i fer navijanje nije. Gostujući u mnogim gradovima u BiH moramo reći da su Banja Luka, Trebinje, Ljubuški i mnogi drugi gradovi bili domaćini gdje nikada nismo čuli jednu ružnu riječ ili nedolično ponašanje pojedinca ili grupe navijača.

Tužni smo jer ti isti navijači ne pokazuju samo nepoštovanje prema svojim sportskim gostima, nego i svojim igračima koji nose drugačije ime i porijeklo. Tužni smo da još nismo naučili da nas različitosti spajaju, da su poštovanje, razumijevanje, tolerancija, prijateljstvo i ljubav stvari koje ispravljaju svu negativnost našeg društva.

RK Maglaj je klub koji njeguje takve vrijednosti i koji zajedno sa svojim navijačima svaki grad i klub dočeka prijateljski, poštujući svakoga.

Zato očekujemo da će se RK Sloga Doboj ograditi od navijanja i skandiranja koji nas nije uvrijedio, ali nas je kako smo rekli rastužio. I za kraj, kako klub i igrači, tako i navijači RK Sloga Doboj su dobrodošli u Maglaj. Uvijek - naveli iz maglajskog kluba.

Komentari

NA VRH