RUKOMET

Tuzlaci ne znaju za domaći poraz: Mejdan neosvojiva tvrđava i za Visočane

Kadić: Postigao devet golova za domaće. Arhiv

E. J. / Avaz.ba

4.12.2019

Rukometaši tuzlanske Slobode plasirali su se u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine, nakon što su večeras u susretu drugog pretkola ovog takmičenja pobijedili ekipu Bosne Vispak iz Visokog rezultatom 37:33 (18:15).

Gotovo cijelo prvo poluvrijeme igralo se gol za gol, tek u posljednjih pet minuta Sloboda je otišla na tri gola prednosti i prvi dio susreta okončala sa 18:15. Slična slika bila je u drugom poluvremenu, s tim što su Tuzlaci stalno vodili od dva do tri gola razlike. Kada je u 54. minuti Jovan Talevski pogodio za plus četiri, a nakon toga odlični Arnad Hamzić s dva gola donio osjetniju prednost domaćem sastavu (37:31), bilo je jasno ko će slaviti, prenosi Fena.

Visočani su do kraja uspjeli tek ublažiti poraz, dok je domaći sastav sačuvao nepobjedivost dvorane Mejdan u ovoj sezoni, uz maksimalan učinak. Za Slobodu su po devet golova postigli Arnad Hamzić i Davor Kadić, dok je Emir Suhonjić postigao gol manje. U ekipi Bosne Vispak Almir Osmanhodžić je postigao deset, a Emir Omanović devet golova. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.