TALENTI

Velika nada borilačkih sportova u Holandiji: U ring svaki put ulazim sa zastavom BiH

Rajić: Bori se u teškoj kategoriji. Facebook

Piše: E. J. / Avaz.ba

9.12.2019

- Kad vidite Dilana Rajića (Dylan) kako ulazi u ring, teško je pomisliti da ga bilo ko može savladati. Ovaj pokretljivi i poput granita čvrsti borac sljedeći je talent koji izlazi iz kampa „Pasztjerik” i njegov izgled govori dovoljno. Pred Dilanom je svijetla budućnost, jer je malo boraca ovakvog kalibra u teškoj kategoriji!

Ovako je u Holandiji najavljen jedan od nastupa Dilana Rajića u borilačkom ringu u kojem mu malo ko može parirati.

S visinom od 202 centimetra i 128 kilograma, Dilan je nanizao 11 pobjeda u isto toliko nastupa u boksu.

Ispuniti san

Bavi se i kik-boksom, gdje je jednako perfektan, šest borbi, šest pobjeda! Dilanu je tek 18 godina (počeo je trenirati sa 12), ali je već izgradio značajnu reputaciju u Holandiji. Iako je rođen u ovoj državi, naglašava da mu je cilj i san nastupiti kao reprezentativac Bosne i Hercegovine u jednom od ova dva borilačka sporta...

Dilana uvijek bodre naši navijači. Facebook

- Moji roditelji Midhat i Božica rođeni su u Bosni i Hercegovini. Oboje su Sarajlije, ovdje su stigli prije više od 20 godina. Ja sam rođen u Holandiji, ali se osjećam kao pravi Bosanac - kaže Dilan.

Mladić koji je rođen u holandskom gradu Shidamu, naglašava da to pokazuje u svakom meču, jer prilikom izlaska u ring nosi zastavu Bosne i Hercegovine.

Mnogo navijača

I na tribinama u Holandiji, kad se Dilan bori, vlada atmosfera kao u nekoj od bh. dvorana. 

- Mnogo je navijača koji me prate u svakoj borbi. I ne samo da u ring izlazim s našom zastavom, nego i oni imaju mnogo obilježja s našim grbom, što mi je posebno drago. Ovom prilikom im zahvaljujem, jer mi njihova podrška daje još veći motiv.

A najveći motiv mi je želja da jednog dana i oficijelno reprezentiram BiH na nekom velikom takmičenju - rekao je Rajić, kojem je, pored roditelja, veliki oslonac i stariji brat Kevin.

Nastup u Alkmaru

Dilan se nada da će seriju pobjeda nastaviti i sredinom decembra, kad će imati novu borbu.

- Na manifestaciji “Enfusion” u holandskom Alkmaru 14. decembra borit ću se sa jednim Marokancem u teškoj kategoriji. U ring ću izaći uz muziku “Dubioza kolektiva” - otkriva Rajić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.