UZOR MLADIMA

Larisa Cerić posjetila rodni Travnik: Volim doći u ovaj grad

Posljednjih godina nalazi se u vrhu svjetske džudo rang liste

Larisu Cerić ugostio načelnik Travnika. Fena

Fena

17.12.2019

Bh. džudašica Larisa Cerić, koja je posljednjih godina u vrhu svjetske džudo rang liste, nastavlja bilježiti impresivne rezultate i ispisivati sportsku historiju BiH, rečeno je u utorak tokom njene posjete Općini Travnik. 

Istaknutu džudašicu i njenog trenera Branislava Crnogorca ugostio je načelnik Travnika Admir Hadžiemrić, a tokom razgovora je naglašeno da Larisa Cerić predstavlja ponos rodnog grada i inspiraciju mnogim mladim sportistima.  

- Rođena sam u Travniku, ovdje odrasla i tu su krenuli moji prvi džudo koraci. Počela sam trenirati u Džudo klubu Travnik i tu sam i zavoljela taj sport, ali sam, naravno, prije nekih 13 godina odselila u Sarajevo kako bih nastavila karijeru, jer su tamo, ipak, bolji uvjeti. Međutim, volim doći u ovaj grad i mnogo mi znače sve čestitke koje dobijem svaki put kad osvojim neko priznanje i medalju - kazala je Cerić. 

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjim uspjesima najbolje bh. džudašice, poput osvajanja srebrne medalje na Evropskim igrama u Minsku, a istaknuta su i velika očekivanja kada je riječ o njenom nastupu na Olimpijskim igrama u Japanu 2020. godine. 

Čestitavši najboljoj bh. sportistkinji na postignutim rezultatima, načelnik Hadžiemrić kazao je da je počašćen što je danas imao priviliegiju da, u ime svih stanovnika Travnika, zahvali Larisi Cerić. 

- Larisa može biti uzor svim mladim ljudima i dokaz da se napornim radom i trudom može postići mnogo - kazao je Hadžiemrić. Tokom susreta u Općini Travnik, Larisi Cerić, koja je članica Džudo kluba Nippon iz Sarajeva, uručene su i prigodne nagrade.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.