ATLETIKA

Amel Tuka: Ne smijem ponoviti istu grešku

Želim da grizem još više

Tuka: Psihički sam stabilniji. M. Kadrić

Piše: N. D. / Avaz.ba

20.12.2019

Amel Tuka uskoro počinje pripreme za novu sezonu, a kako smo već pisali, prvu fazu obavit će u Južnoafričkoj Republici. Kako kaže, iza njega je divan period s kraja prošle sezone, uzeo je srebro na Svjetskom prvenstvu i smatra da je to za njega po mnogo čemu posebna godina.

- Zahvaljujući timu divnih ljudi, velikih profesionalaca, uspio sam se vratiti u vrh, što sam najavljivao. Samo sam morao čekati trenutak kad će doći taj rezultat. Vratili smo se svi zajedno s tom historijskom medaljom. Od ovog trenutka odlaska u Afriku, želim samo da se prisjetim Dohe, kad mi nedostaje motivacije. Bazni treninzi su nešto najgore što mi srednjoprugaši prolazimo. Kad dođu utrke i tempiranje forme, dosta je lakše - kaže Tuka. 

Kako je naglasio, tokom priprema ne želi se previše obazirati na uspjeh iz Dohe, jer je imao loše iskustvo 2015. godine, kad je na Svjetskom prvenstvu u Pekingu osvojio bronzanu medalju. 

- Ne smijem ponoviti grešku, želim se fokusirati na utrke koje su ispred mene. Želim da grizem još više i da budem željan uspjeha. Osjećam se dobro i želim da zadržim nivo što je moguće duže - najavio je najbolji bh. atletičar.

Prema njegovim riječima, psihički je stabilniji nego ranije i sada sve radi s više profesionalizma, a Južnoafričku Republiku je, kaže, izabrao za prvu fazu priprema, jer je tamo već bio 2016. godine i oduševili su ga uvjeti u atletskom kampu, gdje je uživao trenirati. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.