RUKOMET Reprezentacija BiH prvi put u historiji igrat će na EP-u

Šuman: Momci imaju ogromnu motivaciju

Igrači će dati sve od sebe da dostojno prezentiraju i sebe i državu

A. Ču. / Avaz.ba
24.12.2019 13:33

Šuman: Optimizam uprkos problemima

Foto: Arhiv

Rukometna reprezentacija BiH igrat će prvi put u historiji na EP-u, ali kao da se to ne dešava. Zbog izraženih problema koje niko od ostalih učesnika Eura nema, fokus je na tome ko će platiti račune, a ne na igračima - herojima koji ostavljaju posljednje atome snage u dresu s državnim grbom.

Igrači su svojevremeno izborili baraž za SP, ali tamo nisu igrali zbog administrativnog nesporazuma. Sada će prvi put zaigrati na Euru, što je, možda, satisfakcija za sve propušteno.

- Imali smo sinoć sastanak s igračima. Žao mi je da naši igrači slušaju o problemima. Zatvaramo knjigu oko finansija, a momci imaju ogromnu motivaciju i želju. To je ono što raduje. Žao mi je što svi momci ne mogu na Euro, već samo 18. Pokazali su odnosom da to zaslužuju. Imamo šansu da vratimo rukomet na viši nivo. Mislim da BiH ima kapacitet da budemo redovni učesnici svih velikih takmičenja. Na Euru znamo s kim igramo, koliko su kvalitetni rivali i nadam se da ćemo do početka Eura pričati o rukometu i terenu - rekao je Šuman.

Komentari

NA VRH