ODBOJKA

Hrvatski savez odrekao se dijela novca u korist naše federacije

Želimo da pomognemo razvoj odbojke u BiH, kazao je Ante Baković

CEV podigao podršku ovom takmičenju. Fena

E. J. / Avaz.ba

3.1.2020

Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine i OS Federacije BiH potpisali su ugovor o reguliranju međusobnih prava i obaveza sa Odbojkaškim savezom Hrvatske, s kojim će od 19. avgusta do 1. septembra ove godine biti domaćini Evropskog prvenstva za juniorke (U-19).

Takmičenje će biti održano u dva grada, Zenici (BiH) i Osijeku (Hrvatska).

Kako je najavio predsjednik OSBiH Alija Fatić, ugovor će stupiti na snagu 13. januara, kada ga zaprimi Evropska odbojkaška federacija (CEV). Žrijeb grupa bit će obavljen 15. maja u Zenici, gdje će se igrati i polufinalni i finalni meč, u Gradskoj areni "Husejin Smajlović".

- CEV je podigao podršku ovom takmičenju sa 75.000 na 100.000 eura, ali mi želimo pomoći našim prijateljima iz BiH na dobrom putu oporavka odbojke. Mi smo ovaj težak put prošli pa nećemo ravnomjerno podijeliti taj iznos, nego ćemo ići s omjerom 60-40 za BiH.

Ugovor će stupiti na snagu 13. januara. Fena

Time na simboličan način želimo da pomognemo razvoj odbojke u BiH - kazao je Zenici Ante Baković, predsjednik OS Hrvatske, prenosi Fena.

Baković je napomenuo da su njegova država i savez dobili i domaćinstvo Evropskog prvenstva za žene, koje će se igrati 2022. godine. Fatić ističe da će cjelokupna organizacija dijela turnira u Zenici koštati 591.000 KM i da je veliki dio tih sredstava već obezbijeđen.

- Neće biti nikakvih problema - kazao je Fatić.

 Istakao je kako su žensku seniorsku odbojkašku reprezentaciju BiH prijavili za Srebrenu ligu CEV-a te bi u maju jedna utakmica u okviru tog takmičenja trebala biti odigrana i u Zenici. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.