RUKOMET

Šuman: Početak Eura dočekujemo spremni

Šuman: Momci su odlično odradili posao. Arhiva

Piše: Avaz.ba

6.1.2020

Naša rukometna reprezentacija završila je finalni dio priprema za Evropsko prvenstvo 2020 koje za tri dana počinje u Norveškoj, Austriji i Švedskoj.  Izabranici Bilala Šumana sutra iz Poreča putuju u Zagreb, odakle će u srijedu ujutro odletjeti za Trondhajm preko Frankfurta i Osla. 

Momci su odlično odradili posao. Stvarno sam zadovoljan njihovim odnosom prema onom što smo im zadali. Bilo je i naporno, ali sve su radili bez pogovora i iskreno vjerujem da spremni dočekujemo početak Eura, rekao je Šuman, koji ističe da je BiH imala kvalitetne provjere protiv Katara i Hrvatske.

Od Katara smo poraženi 27:30, a duelu sa Hrvatskom završen je neriješenim rezultatom - 33:33. 

- To su dva jaka rivala. O Hrvatskoj ne treba trošiti riječi, bez obzira kako je odigrala samo ime Hrvatske u svijetu rukometu je veliko. Mi smo uspjeli izvući remi, čak i onda kada su svi pomislili da nam se bliži poraz nismo posustali i drago mi je da smo pokazali karakter. Mene raduje da smo bili odgovorni i da smo u igri imali i glavu i rep. Ostaje žal za boljom završnicom meča protiv Katara, ali sve u svemu možemo itekako biti zadovoljni i spremni ćemo putovati u Norvešku, rekao je Šuman. 

Odlični uslovi

Imali smo odlične uslove u Hrvatskoj. Hrvatski rukometni savez se potrudio da imamo iste uslove ovdje, kao što je imala njihova reprezentacija i ne znam na koji način da im se zahvalimo. Još jednom veliko hvala gospodinu Zoranu Gopcu i kompletnom Hrvatskom rukometnom savezu, jer su nam u mnogome pomogli u svakom smislu, kazao je Šuman. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.