EURO 2020

Peruničić: Odigrali smo kukavički

Peruničić: Nedostaju riječi za ovakav poraz. Arhiv

Avaz.ba

9.1.2020

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić smatra da je njegova ekipa protiv Bjelorusije odigrala kukavički.

Nedostaju riječi za ovakav poraz, ali više boli način na koji smo izgubili nego ovih pet razlike - rekao je Peruničić, prenosi Rukometni savez Srbije.

Reprezentacija Srbije u Gracu je poražena (30:35) od Belorusije, u prvom kolu Grupe A Evropskog prvenstva.

Vjerovao sam da smo dobro pripremljeni za protivnika koji je kompletan u svakom smislu, a onda smo u samoj utakmici, pogotovo u drugom poluvremenu, odstupili u mnogo stvari o kojima smo govorili. Prije svega da budemo stabilni - rekao je Peruničić, te istakao da je Srbija, zajedno s prijateljskim utakmicama s Francuskom i Norveškom, primila 111 golova. 

Odbrana je, kako ističe, stvar želje, samopouzdanja i karaktera, stabilnosti koja treba napadu da pruži bolju energiju. 

- Odigrali smo kukavički, nismo bili tim, nismo vjerovali u povratak, nismo pokazali stav šta mi zaista želimo, tako da je jedan ovakav protivnik s ovakvim trenerom rutinski završio utakmicu. Preuzimam odgovornost, očigledno nisam dobro spremio ekipu, prije svega psihički - analizira selektor Srbije. 

Reprezentacija Srbije u narednom kolu igra protiv Crne Gore.

Srce i karakter ne može ti niko oduzeti

Peruničić je istakao da je ekipa "ogledalo trenera" i da on "ne odstupa od odgovornosti".

Možeš da imaš loš dan, da vrhunski golman ne odbrani ništa, ali srce i karakter ti ne može niko oduzeti. Mi smo bili kukavice, i ja i igrači. Nismo imali raspoloženog igrača, nismo mogli da igramo nikako i pariramo - rekao je Peruničić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.