REAKCIJE

Šuman: Tehničke greške su nas koštale

Sagosen nam je pravio velike probleme, što se vidjelo i na rezultatu

Bilal Šuman. AFP

Piše: Al. Ti. / Avaz.ba

10.1.2020

Selektor rukometne reprezentacije BiH Bilal Šuman kazao je nakon večerašnjeg premijernog nastupa na Evropskom prvenstvu protiv Norveške da su nas greške koštale poraza.

- Sve što smo pričali o Norveškoj, to smo vidjeli na djelu u prvom poluvremenu i to je ta razlika. Izgledalo je dobro do 9:9, a onda su oni krenuli. Mi smo napravili nekoliko grešaka koje su nas koštale, brze smo golove primali i nažalost, to je to. Norveška igra najbrži rukomet na svijetu i to smo osjetili na svojoj koži - kazao je Šuman.

Istaknuo je da je naša odbrana trebala biti na višem nivou.

- Odbrana je mogla odigrati bolje. Ipak, oni su odličan ekipa, imaju individualce koji su klasa, Sagosen nam je pravio velike probleme, što se vidjelo i na rezultatu. Da smo bili efikasniji u trenucima kada smo imali igrača na terenu, onda bi možda razlika bila manja. Čestitam im, zasluženo su slavili. Naši momci su se borili, ali nažalost greške su nas koštale - dodaje Šuman.

Posebno je nahvalio Nikola Prcea za kojeg je kazao da je odigrao fantastičan meč.

- Trebalo nam je još igrača osim Prcea. Falili su nam golovi i sa drugih bekova. Protiv Portugala idemo da se takmičimo. Oni su danas napravili senzaciju, pobijedili svjetske prvake. Fizički su jaka ekipa i igraju tehnički odličan rukomet. Imamo dva dana da ih analiziramo - kazao je na kraju Šuman.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.