EURO 2020.

Šuman: Protiv Portugala idemo na pobjedu, ako budemo slavili, sve će biti otvoreno

Iako očekuje težak meč, vjeruje da njegovi igrači mogu do dobrog rezultata

Šuman: Optimizam vlada u taboru naše reprezentacije. AFP

Fena

11.1.2020

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine učinit će sve da ostvari pobjedu nad selekcijom Portugala i dođe do prvih bodova na Evropskom prvenstvu, izjavio je selektor bh. tima Bilal Šuman.

Nakon poraza u prvom susretu protiv domaćina Norveške, selekciju BiH u nedjelju očekuje još jedan težak susret protiv ekipe koja je u prvom kolu slavila pobjedu nad favoritom Francuskom.

Šuman ističe da za njega to ne predstavlja senzaciju s obzirom na posljednje rezultate te reprezentacije. Iako očekuje težak meč, vjeruje da njegovi igrači mogu do dobrog rezultata.

- Radi se o jednoj ekipi koja je sama sebi otvorila put ka drugom krugu. No, i mi imamo ambicije, nemamo šta izgubiti, izaći ćemo na teren i uraditi one stvari koje dogovorimo danas. Želimo iskazati borbenost, za koju mislim da nam ne nedostaje. Možda želimo previše, prvi smo put na EP-u i znam da postoji ogromna želja da to izgleda što bolje, ali mi smo u grupi sa protivnicima s ogromnim kvalitetom. 

Imamo šansu da napravimo nešto odlično, to bi bila pobjeda tako da bi se situacija u grupi okrenula totalno. Ako dođemo do pobjede, sve bi bilo otvoreno. Mi ćemo sve uraditi da odigramo odlično, naravno, idemo na pobjedu. Mislim da će to biti jedno taktičko nadmudrivanje - istaknuo je Šuman. 

Osvrnuo se i na utakmicu protiv Norveške, ističući da su ključni razlozi za poraz tehničke greške i loša igra s igračem više.

- Imali smo devet napada s igračem više, a dali smo samo dva gola i napravili pet tehničkih grešaka, od kojih su četiri rezultirale njihovom kontrom. Od devet napada postići dva gola je neprihvatljivo na ovom nivou i mislim da tu leže uzroci našeg poraza - zaključio je selektor bh. tima.

Susret između BiH i Portugala igra se u nedjelju od 16 sati, također u Trondhajmu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.