RUKOMET

Crna Gora protiv Srbije prekinula nevjerovatan niz: Prva pobjeda, ali najslađa

Ostali u utrci za plasman u glavnu rundu Evropskog prvenstva

Velika pobjeda Crne Gore. RS Crne Gore

E. J. / Avaz.ba

11.1.2020

Nakon remija i 15 poraza u prethodnim mečevima na najvećoj evropskoj smotri rukometa, reprezentacija Crne Gore je u dramatičnom meču drugog kola grupe A, u drugom po veličini gradu u Austriji, Gracu, savladala Srbiju 22:21 (11:10) i ostali u utrci za plasman u glavnu rundu Evropskog prvenstva.

Nakon dana pauze, u ponedjeljak protiv Bjelorusije slijedi meč odluke za "Lavove" za prolaz u glavnu rundu koja će se igrati u austrijskoj prijestonici Beču. Srbija je doživjela drugi poraz i ostala bez šansi za nastavak takmičenja.

- Ne bih se zadovoljio ovom pobjedom i rekao da je ovdje kraj. Ne želim ni da momci budu zadovoljni i da se zaustave na ovome, iako su ispisali historiju. Ovo je prva pobjeda na prvenstvima Evrope za našu malu državu. Ovi momci ipak mogu još više i vjerujem da će to pokazati protiv Bjelorusije, treba da izađu na teren i pokažu isto ovako veliko srce.

Slijedi meč odluke za drugu rundu. RS Crne Gore

Siguran sam da ćemo se ponovo radovati, jer smo spremni da ostavimo srce na terenu, kada znamo što je ulog. Nije bilo ljepote u igri, posebno ne u napadačkoj, ali kao što sam rekao, presudit će par odbrana golmana, napravili smo zamjenu bekova i oni su dodali dimenziju više. Simić je maestralnim odbranama preokrenuo rezultat, ponosan sam na ove momke, ali mislim da mogu još više - kazao je nakon meča crnogorski selektor Zoran Roganović, prenosi Rukometni savez Crne Gore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.