SENZACIJA

Norveška nakon dramatične završnice poslala Francuze kući

Reprezentacija BiH izgubila i teoretske šanse za plasman u drugi krug

Detalj s utakmice. AFP

Piše: J.A. / Avaz Sport

12.1.2020

U veoma uzbudljivom meču Norveška je pobijedila Francusku rezultatom 28:26 u okviru drugog kola grupe D Evropskog prvenstva u rukometu.

Nošeni domaćom publikom, Norvežani su poslali kući jednu od najboljih selekcija u svijetu rukometa. 

Domaćini su odlično krenuli i rano poveli 2:0. Norvežani su držali bar gol prednosti, a Karabatić nije dozvoljavao da se odvoje. Francuzi su nakon toga napravili tri vezana prekršaja u napadu. Norvežani su to odlično iskoristili i prvi put na utakmici imali tri gola viška (6:3). Francuska je ubrzo došla do izjednačenja 10:10, da bi Abalo sa svoja tri gola donio potpuni preokret i vodstvo "Trikolora" (12:11). 

Francuzi su odlično iskoristili mali zastoj u igri Norvežana te su na odmor otišli s golom  prednosti (15:14). 

Odmah na otvaranju drugog poluvremena Francuzi odlaze na +2 (16:14). No, Norvežani su se uspjeli vratiti u utakmicu (20:20). Petnaest minuta prije kraja Norvežani su zabili za vodstvo od 22:21.

U sljedećih pet minuta domaćini su uspjeli iskoristiti period od dvije minute kad je bio isključen jedan od ponajboljih igrača Francuske Fabregas te su došli na 24:22 u 50. minuti. Norvežani su uspjeli sačuvati vodstvo i u uzbudljivoj završnici slaviti veliki trijumf. 

Ovakvim ishodom reprezentacija BiH izgubila je i teoretske šanse za plasman u drugi krug. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.