EURO 2020.

Červar uoči meča protiv Srbije: Želimo da iz Graca odemo neporaženi

Utakmica se igra večeras od 20:30

Červar: Hrvatska je prvi cilj ispunila. AFP

J.A. / Avaz Sport

13.1.2020

Selektor rukometne reprezentacije Hrvatske Lino Červar rekao je da njegovoj ekipi nije svejedno kako će završiti takmičenje u grupi na Evropskom prvenstvu, bez obzira na to što meč protiv Srbije nema rezultatski značaj.

Hrvatska je prvi cilj ispunila. Kao pobjednik grupe s dva boda odlazimo u Beč. To je maksimalno što smo mogli. Preostaje nam još jedna utakmica protiv Srbije. Nezavisno od svega do sada postignutog, cijenim i poštujem reprezentaciju Srbije, koja ima više od jednog dobrog pojedinca - rekao je Červar, prenosi hrvatski mediji. 

Pobjedama protiv Crne Gore i Bjelorusije Hrvatska je osigurala prolazak u drugi krug Evropskog prvenstva, tako da predstojeća utakmica protiv Srbije u posljednjem kolu neće imati rezultatski značaj. 

Prema Mozzart kladionici, "Kauboji" su favoriti protiv "Orlova". Kvota na pobjedu Hrvatske iznosi 1,12, na trijumf Srbije nudi se kvota od 7,75, dok je na remi 13

- Nije nam svejedno kako ćemo završiti dio turnira u Gracu... Želimo da iz Graca odemo neporaženi, ali istovremeno i da sačuvamo glavne igrače. Najvažnije nam je da zdravi odemo u Beč jer nas tamo čeka još dosta iskušenja. Dug je put pred nama, ne smijemo se zanositi. Igrat ćemo protiv reprezentacija koje imaju visoke ambicije. Neće nam biti lako - rekao je Červar. 

Utakmica se igra večeras od 20:30 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.