ISPALI S EURA

Francuski mediji očajni zbog rukometaša: Ovo je historijska katastrofa

"Trikolori" ostali bez ikakvih šansi da se plasiraju u drugi krug

Rukometaši Francuske eliminirani s Eura. AFP

J.A. / Avaz Sport

13.1.2020

Prava nevjerica vlada u francuskim medijima nakon što je njihova reprezentacija ispala s Evropskog rukometnog prvenstva. Porazima od Portugala u prvom i od Norveške u drugom kolu grupe D "Trikolori" su ostali bez ikakvih šansi da se plasiraju u drugi krug. 

Takav razvoj događaja potpuno je šokirao francuske medije.

- Katastrofa ipak nije izbjegnuta. Porazom od Norveške Francuska se prvi put u svojoj historiji oprostila od Evropskog prvenstva u preliminarnoj fazi takmičenja. Snovi o osvajanju medalje i osiguravanju direktnog plasmana na Olimpijske igre sad su ugašeni. Nedostajalo je sigurnosti, igrači su bili previše neprecizni i jednostavno kolektivno izgubljeni da bi uspjeli u Trondhejmu pred otprilike 8.000 domaćih navijača iznenaditi Norvežane - piše "L' Equipe".

Na tragu najuglednijeg francuskog sportskog dnevnika su i ostali francuski mediji. 

- Francuska je ostala bez slave! Uvodno štucanje protiv Portugala bilo je puno ozbiljnije nego što se činilo. Strašna je spoznaja da izabranici Didijea Dinara (Didier Dinart) već poslije dva kola moraju pakirati kofere. Ova eliminacija bit će prekretnica u historiji francuskog rukometa, a do olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Parizu morat će se postaviti neka pravila - ističe "Le Parisien". 

20minutes.fr dovodi u pitanje status selektora Dinara.

- Vidjet ćemo još hoće li Dinar ostati na čelu reprezentacije. Sigurno je da će se postavljati brojna pitanja nakon ovakvog razočaranja, naročito jer je ova ekipa u potpunom padu već neko vrijeme - navodi 20minutes.fr.

Podsjećamo, Francuska će u ponedjeljak protiv naše reprezentacije odigrati utakmicu za prestiž.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.