RUKOMET

Crnogorci objasnili zašto su protiv Srbije igrali u zelenim dresovima

Informaciju je EHF proslijedio svim federacijama koje su bile protivnici u grupnoj fazi

Crna Gora je na EP-u savladala Srbiju. RSCG

E. J. / Avaz.ba

15.1.2020

Rukometni savez Crne Gore saopćio je da odluka da reprezentacija na utakmici Evropskog prvenstva protiv Srbije (22:21) igra u zelenim dresovima nije bila nikakva provokacija.

- Odluku o boji dresa u kojoj će naša reprezentacija nastupati na Evropskom prvenstvu, donijelo je rukovodstvo Saveza na čelu sa predsjednikom Petrom Kapisodom još u septembru prošle godine.

Prilikom posjete kompaniji "Hummel", kada je i potpisan ugovor u Arhusu (Danska), odabrane su četiri garniture dresova - bijela, crvena, zelena i crna. Te boje prijavljene su Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF) 4. oktobra, nakon čega su potvrđene 8. novembra 2019. godine, a tu informaciju EHF je proslijedio svim nacionalnim federacijama koje su bile naši protivnici u grupnoj fazi - saopćeno je iz Rukometnog saveza Crne Gore.

Da je Crna Gora prošla u drugu fazu, ponovo bi obukla zeleno, kažu iz RSCG te tvrde da su netačni navodi da je ta garnitura dresova korištena samo protiv Srbije.

- Netačno je, također, i to da je zelena garnitura dresova korištena zbog aktuelnog društvenog trenutka, jer je izbor, kao što je već navedeno, izvršen u septembru prošle godine - objavio je Savez Crne Gore. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.