KARIJERE

Rešeta protivničke mreže: Rukometašica Almedina Imširović briljira u Goraždu

Rođena Sarajka igra na poziciji lijevog beka

Imširović: Opravdala očekivanja. Privatni album

Piše: J.A. / Avaz Sport

20.1.2020

Almedina Imširović pokazala se kao veliko pojačanje u redovima Ženskog rukometnog kluba Goražde, koji nije baš najbolje otvorio sezonu. 

- U nastavku prvenstva moramo ispraviti greške iz prvog dijela sezone i pružiti maksimum kako na pripremama tako i u prvenstvenim utakmicama. Pod trenerskom palicom Emine Mujagić nadamo se ozbiljnijem radu i većem zalaganju i doprinosu na terenu - kaže Almedina Imširović, koja igra na poziciji lijevog beka.

Rođena Sarajka iza sebe ima sjajnu polusezonu u kojoj je postigla čak 106 golova.

- Svojim sam učinkom i više nego zadovoljna. Trenutno sam drugi strijelac lige i mislim da sam opravdala očekivanja. Pokušat ću održati isti nivo igre i ovdje zaista postoji još prostora za napredovanje - govori Imširović, koja je jedina igračica iz glavnog grada naše države koja nastupa u Premijer ligi BiH.

Imširović: Zadovoljna učinkom. Privatni album

Goraždanski sportisti ogorčeni su zbog katastrofalnih uvjeta za treniranje u gradskoj dvorani "Mirsad Hurić". Smrzavaju se na treninzima, zbog hladnoće su izloženi i većim rizicima od povreda, a zimska agonija traje godinama.

- Mislim da ovaj grad zaslužuje jedan jako dobar odnos kada su u pitanju sport i sportisti Goražda. To je nešto što ga krasi i mnogi danas poznati sportisti su iz ovog grada i ima veoma talentirane djece. Prava je šteta to što se dešava s dvoranom i bilo bi bolje da se situacija što prije popravi – smatra naša sagovornica.

Rukomet se svrstava u jedan od grubljih sportova.

- Naravno, kao i u muškom tako i u ženskom rukometu postoje grubi prekršaji, startovi i kontakti. Ali vremenom i naviknete na neke udarce koji su vam se na početku činili kao grubi – riječi su mlade rukometašice.

Imširović: Blista i van terena. Privatni album

Otkrila nam je i svoju neostvarenu želju.

- To je sigurno da imamo žensku A reprezentaciju BiH, koje, nažalost, godinama nema, a bio je veliki broj rukometašica koje bi znale nositi državni dres i nositi se s mnogim reprezentacijama, kao što to naše komšinice uspijevaju. Zaista sama situacija u rukometu u BiH govori o mnogim neriješenim stvarima. A to sportiste najviše boli i mi smo ti čiji se snovi i želje ruše, zato mnogi i odustaju – kaže ova ambiciozna djevojka.

Osim što rešeta mreže, Almedina je i studentica treće godine Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu.

- Obrazovanje i sportski uspjeh danas se cijene od ljudi koji su prošli određene prepreke i znaju kako je biti na više strana. Kako je boriti se i pravdati to što voliš i radi - govori naša sagovornica, koja nastoji uvijek biti pozitivna, vesela, puna razumijevanja i prijateljski nastrojena.

Govorila nam je i o svojim planovima za budućnost.

- Zdravlje mene i meni dragih osoba je na prvom mjestu, uspjeh u daljnjem obrazovanju i vjerujem još dosta dobrih rukometnih poteza. Neka vrijeme donese ono najbolje – zaključuje Almedina Imširović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.