RUKOMET

Željko Musa: Molio sam Boga da primim tu loptu, zatvorio oči i pogodio

Mostarac govorio o samoj utakmici protiv Norveške, ali i o onome što čeka "Kauboje" u finalu

Željko Musa: Junak Hrvatske. AFP

Avaz.ba

24.1.2020

Rukometaši Hrvatske pobijedili su nakon produžetaka Norvešku u polufinalu Evropskog prvenstva rezultatom 29:28 i tako, nakon deset godina, izborili finale ovog takmičenja. 

Hrvatska je imala posljednji napad na utakmici. Devet sekundi do kraja, loptu je imao Igor Karačić, koji je do tada dosta promašivao. Diže se i... Ne puca! Ne, nije pucao, već je dodao Mostarcu Željku Musi, koji se okrenuo i zabio za pobjedu i finale.  

- On mi je dodao loptu, njega dajte, njega! Stavite naslov, jedini srednji vanjski koji hoće dodati Musi! On vjeruje u mene! Moramo se šaliti, a molio sam Boga prvo da uhvatim loptu, a onda sam se okrenuo, puknuo i zabio gol - rekao je Željko Musa nakon što je zabio gol kojim je odveo Hrvatsku u finale Evropskog rukometnog prvenstva.

Govorio je i o samoj utakmici, ali i o onome što očekuje "Kauboje" u finalu. 

- Vratilo se za Francusku, bili smo hrabri do kraja. Kad sam pogledao lica igrača u produžecima, bili su hrabri, nisu odustajali. Kad su oni poveli, mi smo se vratili, svega je bilo. Bili smo dosljedni, uporni i, nakon deset godina, igramo prvo finale i dat ćemo sve od sebe da osvojimo ono što Hrvatskoj nedostaje - rekao je Željko Musa. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.