ODGOVORI

Amerikanci šprdali rukomet: EHF im ponudio Karabatića

Ko je za odigravanje utakmice

Rukomet: Mnogi stali u zaštitu sporta. Arhiv

Avaz.ba

7.2.2020

Potcjenjivanje rukometa od gostiju u gledanoj emisiji "Highly Questionable" na američkoj televiziji ESPN izazvalo je još jedan odgovor nakon što se tamo čulo da bi Amerikanci s Lebronom Džejmsom (LeBron James) i bivšim kvorterbekom Džejom Katlerom (Jay Cutler) osvojili rukometnu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.

Sada se oglasio i EHF. Na društvenim mrežama objavili su fotografiju s postavkom tima i tek nekoliko popunjenih mjesta.

- Ko je još za to da odigra utakmicu protiv Katlera i ekipe za zlato na Olimpijadi - zapitali su iz EHF-a. 

Inače, u emisiji koja je pokrenula lavinu Katler i voditelji su se prilično zabavljali i zbijali šale na račun rukometnog sporta.

Reakcija EHF-a. Twitter

- Čuo sam da se taj rukomet igra na Olimpijskim igrama i mislim da bih bio dobar u tom sportu. Igra se malom loptom kojom se okolo dodaješ i onda je baciš u gol. To je kao dvoranski nogomet, osim što se igra rukama - rekao 36-godišnji Katler, a zatim je zajedno s voditeljima pravio tim koji bi slavio na Olimpijadi.

Čak je rečeno da bi Katler, Džejms i ragbijaš Patrik Mahomes (patrick) sami osvojili zlato, a da ne postoji nijedan osmogodišnjak koji bi se želio baviti rukometom.

Uslijedile su reakcija sportista. U odbranu rukometa, između ostalih, stali su Jusuf Nurkić, Luka Dončić, Nikola Karabatić...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.