RUKOMET Osiguran novac za prvih šest kola

Tuzlanski klub se neće ugasiti: Jedinstvo nastavlja takmičenje

U trenažnom procesu samo 12 mlađih igračica

E. J. / Avaz.ba

Uprava će pokušati pojačati igrački kadar

Foto: Arhiv


Rukometašice tuzlanskog Jedinstva nastavit će takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, zaključeno je na vanrednoj sjednici Skupštine tuzlanskog kluba.

Prema riječima predsjednika Upravnog odbora, Milenka Tadića, zahvaljujući "BH Telecomu" i više privatnih firmi, te angažmanu prijatelja kluba, osigurano je približno 11.000 maraka što je dovoljno za prvih šest kola proljetnog dijela prvenstva, prenosi Fena.

- Imamo najavu podrške još nekih kompanija i organizacija, tako da vjerujem da ćemo do sredine marta skupiti svih 25.000 maraka koliko je potrebno da završimo cijelu sezonu – naglasio je Tadić.

Jedinstvo je trenutno posljednje na tabeli Premijer lige BiH, a problem je što trenutno u trenažnom procesu ima svega 12 veoma mladih igračica. Stoga je zaključeno da se razgovara s nekim starijim rukometašicama, koje su završile igračku karijeru, da se reaktiviraju i iskustvom pomognu ekipi.

Najavljeno je da će izvještajno-izborna sjednica Skupštine biti održana u martu, kada će se kompletirati Upravni odbor i trasirati pravci daljeg razvoja Jedinstva. Rečeno je da klub nije u finansijskoj dubiozi s obzirom na to da ukupni dugovi iznose približno 5.000 maraka.
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na