POBJEDE

Briljirao u Japanu: Hrvatski skijaš zbrisao rivale u drugoj vožnji

U konkurenciji za osvajanje Malog kristalnog globusa

Zubčić: Slavio u teškoj utrci. AFP

E. J. / Avaz.ba

22.2.2020

Reprezentativac Hrvatske Filip Zubčić odvezao je sjajnu drugu vožnju za veliku pobjedu u utrci veleslaloma za Svjetski kup za skijaše, koja je održana u japanskoj Juzavi.

Zubčić (27) bio je tek 12. nakon prve vožnje, ali je u drugoj briljirao te s ukupnim vremenom od dvije minute i 37,25 sekundi osvojio prvo mjesto. Drugi je bio Švicarac Marko Odermat (Marco Odermatt), a treći Amerikanac Tomi Ford (Tommy).

- Ovo je bila teška utrka, jer kvalitet snijega nije dobar. Napravio sam veliku grešku u prvoj vožnji, ali sam se uspio vratiti u drugoj - rekao je Zubčić.  

Norvežanin Henrik Kristofersen (Kristoffersen), osvajač olimpijskog srebra iz 2018. godine u veleslalomu, vodio je nakon prve vožnje, ali je na kraju završio tek kao peti. Njegov zemljak Lejf Kristijan Nestvold-Haugen (Leif Kristian) zauzeo je četvrtu poziciju.

Zubčić se probio na treće mjesto u ukupnom poretku veleslaloma i u konkurenciji je za osvajanje Malog kristalnog globusa u ovoj disciplini. Za pobjedu u Japanu osvojio je i novčanu nagradu u iznosu od 45 hiljada švicarskih franaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.