ZENICA Proglašen najboljim sportistom ZDK u 2019. godini

Tuka primio nagradu pa poručio: Pobjegao sam malo od virusa iz Italije

Elvedina Muzaferija najbolja u ženskoj konkurenciji

Fena
05.03.2020 20:23

Zenica: S ceremonije dodjele priznanja

Foto: Fena/Vehid Begunić

Atletičar Amel Tuka i skijašica Elvedina Muzaferija najbolji su sportisti-seniori za 2019. godinu u izboru žirija Sportskog saveza Zeničko-dobojskog kantona i NIPD „Naša riječ“ iz Zenice.

Tuka je član Atletskog kluba Zenica, a Muzaferija Skijaškog kluba ZE-2010 iz Zenice. Muzaferija zbog obaveza večeras nije prisustvovala ceremoniji proglašenja u Velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

- Izuzetno mi je velika čast što sam večeras ovdje. Pobjegao sam malo od virusa iz Italije. Uvijek imam pozitivnu tremu kada se obraćam s ovog mjesta. Svaka nagrada za nas sportiste je posebna, jer znamo šta smo uložili truda i šta sve stoji iza ovog pehara - kazao je Tuka, koji je izrazio nadu da će i ove godine ponoviti rezultate iz prošle. 

Tuka je prošlogodišnjim osvajanjem srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu u Dohi (Katar) ostvario i najveći individualni uspjeh bh. sporta u historiji.

Najbolji u konkurenciji invalidnog sporta za prošlu godinu bili su Nizam Čančar iz Kluba sjedeće odbojke Zenica 92 te Zerina Skomorac iz Streljačkog kluba osoba s invaliditetom Zenica.

Među ostalim nagrađenim pojedincima i kolektivima, Nagrade za životno djelo dodijeljene su nogometnom treneru Husniji Arapoviću iz Zenice, košarkaškom stručnjaku Enveru Jahiću iz Zenice te Izudinu Handžiću Ćiri iz Tešnja, predsjedniku Streljačkog kluba Tešanj.

Komentari

NA VRH