ZENICA Proglašen najboljim sportistom ZDK u 2019. godini

Tuka primio nagradu pa poručio: Pobjegao sam malo od virusa iz Italije

Elvedina Muzaferija najbolja u ženskoj konkurenciji

Fena

Zenica: S ceremonije dodjele priznanja

Foto: Fena/Vehid Begunić


Atletičar Amel Tuka i skijašica Elvedina Muzaferija najbolji su sportisti-seniori za 2019. godinu u izboru žirija Sportskog saveza Zeničko-dobojskog kantona i NIPD „Naša riječ“ iz Zenice.

Tuka je član Atletskog kluba Zenica, a Muzaferija Skijaškog kluba ZE-2010 iz Zenice. Muzaferija zbog obaveza večeras nije prisustvovala ceremoniji proglašenja u Velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

- Izuzetno mi je velika čast što sam večeras ovdje. Pobjegao sam malo od virusa iz Italije. Uvijek imam pozitivnu tremu kada se obraćam s ovog mjesta. Svaka nagrada za nas sportiste je posebna, jer znamo šta smo uložili truda i šta sve stoji iza ovog pehara - kazao je Tuka, koji je izrazio nadu da će i ove godine ponoviti rezultate iz prošle. 

Tuka je prošlogodišnjim osvajanjem srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu u Dohi (Katar) ostvario i najveći individualni uspjeh bh. sporta u historiji.

Najbolji u konkurenciji invalidnog sporta za prošlu godinu bili su Nizam Čančar iz Kluba sjedeće odbojke Zenica 92 te Zerina Skomorac iz Streljačkog kluba osoba s invaliditetom Zenica.

Među ostalim nagrađenim pojedincima i kolektivima, Nagrade za životno djelo dodijeljene su nogometnom treneru Husniji Arapoviću iz Zenice, košarkaškom stručnjaku Enveru Jahiću iz Zenice te Izudinu Handžiću Ćiri iz Tešnja, predsjedniku Streljačkog kluba Tešanj.

Više o temi Amel Tuka

MILANO
Tuka i Krunić bodre Ibrahimovića
NA VRH

Podijeli članak na